
Poke bowl met kip
Ben jij dol op pokebowls? Dan moet je deze poke bowl met kip eens proberen. En niet zomaar kip. Nee wij maken een poke bowl kip teriyaki. Een heerlijke homemade saus op basis van sojasaus, gember en knoflook. Dit geeft de pokebowl met kip extra veel smaak. Zelf een pokebowl maken is heel eenvoudig. Als je alle ingrediënten in huis hebt is het een kwestie van snijden, rijst koken en alles in een kom doen. In dit poke bowl recept gaat ook nog avocado, mango (voor een tropisch tintje), rode kool en edamame. Binnen een half uur zet je deze pokebowl met kip op tafel. Liever vega? Laat de kip dan achterwege. Of heb je meer zin in vis? Probeer dan deze poke bowl met zalm eens.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 pers.
- 300 gr kip
- 250 gr sushi rijst
- 3 + 2 el sushi azijn (gezoete versie)
- 1 mango
- 2 avocado's
- Kwart rode kool
- 8 st snack komkommer
- 150 gr edamame
- 3 el Teriyaki saus
- verse koriander (optioneel)
Zo maak je het
Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng 3 eetlepels sushi azijn door de rijst. Verdeel het over 4 kommen en laat het afkoelen.
Bestrijk de kipfilets met de Teriyakisaus. Grill ze rondom gaar. Snijd in repen.
Snijd de komkommers in plakjes en de rode kool in repen. Meng de rode kool met 2 eetlepels sushi azijn.
Snijd de mango in stukjes en halveer de avocado’s.
Verdeel de kip over de rijst. Leg de rode kool ernaast. Verdeel de edamame, komkommer, mango en avocado over de poke bowls.
Garneer eventueel met verse koriander.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan