Bloemkool ovenschotel met gehakt
Zin om de Oerhollandse bloemkool een keertje anders te serveren? Voor deze bloemkool ovenschotel haalden we onze inspiratie uit Zuid-Afrika. Dit recept lijkt namelijk een beetje op bobotie. Dat is bloemkool uit de oven met gehakt, rozijnen, specerijen en daarover een kurkumalaagje gemaakt van eieren en melk.
En dat is wat precies waar deze bloemkool ovenschotel ook uit bestaat, maar dan met lekker veel bloemkool en een kerrielaagje in plaats van kurkuma. Deze schotel is zowel hartig als zoet, we voegden er zoete mango chutney aan toe en aardappels, daarmee is het gerecht geschikt voor de hele familie. Toch meer zin in de traditionele bloemkool? Kijk hier dan eens voor heel veel lekkere bloemkool recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr gehakt
- 300 ml volle melk
- 3 eieren
- 2 uien
- 500 gr aardappels
- 500 gr bloemkool
- 75 gr rozijnen
- 4 el mango chutney
- 4-5 gedroogde laurierblaadjes
- 5 tl kerriepoeder
- Peper en zout
- Zonnebloem olie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Boen de aardappels onder koud stromend water schoon, dep ze droog met een schone theedoek. Snijd de aardappels in kleinere stukken doormidden. Hak de bloemkool in roosjes. Kook de aardappels in een pan, met net genoeg water gedurende 8 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook beiden nog eens 8 minuten. Giet de groenten af in een vergiet.
Haal de schil van de uien en hak fijn. Verhit olie in een koekenpan en bak de uien 2-3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg 4 theelepels kerriepoeder tea en bak dt kort mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rondom bruin. Voeg de chutney en rozijnen toe, schep door en haal de pan van het vuur. Breng verder op smaak met zout en peper.
Schep de aardappelen en bloemkool in een ovenschaal, voeg het gehaktmengsel toe.
Breek de eieren in een mengkom, klop ze los met een garde. Voeg de laatste theelepel kerriepoeder en melk toe en roer goed door. Schenk het eimengsel over het gehakt. Leg de laurierblaadjes er bovenop en plaats de bloemkool ovenschotel 35 minuten in de oven. Serveer meteen.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.