Bloemkool ovenschotel

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Zin om de Oerhollandse bloemkool een keertje anders te serveren? Voor deze bloemkool ovenschotel haalden we onze inspiratie uit Zuid-Afrika. Dit recept lijkt namelijk een beetje op bobotie. Dat is bloemkool uit de oven met gehakt, rozijnen, specerijen en daarover een kurkumalaagje gemaakt van eieren en melk.

En dat is wat precies waar deze bloemkool ovenschotel ook uit bestaat, maar dan met lekker veel bloemkool en een kerrielaagje in plaats van kurkuma. Deze schotel is zowel hartig als zoet, we voegden er zoete mango chutney aan toe en aardappels, daarmee is het gerecht geschikt voor de hele familie. Toch meer zin in de traditionele bloemkool? Kijk hier dan eens voor heel veel lekkere bloemkool recepten.

Bloemkool ovenschotel
Bloemkool ovenschotel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr gehakt
  • 300 ml volle melk
  • 3 eieren
  • 2 uien
  • 500 gr aardappels
  • 500 gr bloemkool
  • 75 gr rozijnen
  • 4 el mango chutney
  • 4-5 gedroogde laurierblaadjes
  • 5 tl kerriepoeder
  • Peper en zout
  • Zonnebloem olie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). 

  2. Boen de aardappels onder koud stromend water schoon, dep ze droog met een schone theedoek. Snijd de aardappels in kleinere stukken doormidden. Hak de bloemkool in roosjes. Kook de aardappels in een pan, met net genoeg water gedurende 8 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook beiden nog eens 8 minuten. Giet de groenten af in een vergiet.

  3. Haal de schil van de uien en hak fijn. Verhit olie in een koekenpan en bak de uien 2-3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg 4 theelepels kerriepoeder tea en bak dt kort mee.  Voeg het gehakt toe en bak dit rondom bruin. Voeg de chutney en rozijnen toe, schep door en haal de pan van het vuur. Breng verder op smaak met zout en peper.

     

  4. Schep de aardappelen en bloemkool in een ovenschaal, voeg het gehaktmengsel toe.

  5. Breek de eieren in een mengkom, klop ze los met een garde. Voeg de laatste theelepel kerriepoeder en melk toe en roer goed door. Schenk het eimengsel over het gehakt. Leg de laurierblaadjes er bovenop en plaats de bloemkool ovenschotel 35 minuten in de oven. Serveer meteen.

Bloemkool ovenschotel
Bloemkool ovenschotel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (36 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.