Asperges met zalm en spinazie stamp

Asperges met zalm en spinazie stamp

Ben jij team groen of team wit? Dit recept is voor team allebei. Deze spiesjes van asperges met zalm zien er heel feestelijk uit, maar zijn heel simpel om te maken. En snel klaar, binnen 20 minuten staat dit asperge recept bij jou op tafel! De spiesjes grill je in een grillpan en erbij serveer je een romige  spinazie stamppot. De truc? Een beetje crème fraîche toevoegen. Dit maakt je stamppot super smeuïg en fris. Serveer met citroenpartjes en klaar ben je. Liever asperges op klassieke wijze? Kijk hier dan even. 

Asperges met zalm en spinazie stamp
Asperges met zalm en spinazie stamp

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gr zalmfilet (zonder huid )
  • 750 gr kruimige aardappels
  • 8 groene asperges
  • 8 witte asperges
  • 100 gr babyspinazie
  • 7 gr dille
  • 2 citroenen
  • 250 ml crème fraîche
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en doe ze over in een pan. Schenk er net genoeg water bij tot ze net onder staan en voeg wat zout toe. Kook de aardappels in 15 minuten gaar.

  2. Schil de witte asperges en snijd van zowel de witte als groene asperges de houtachtige onderkant af. Snijd ze in grove stukken, breng water aan de kook en kook de asperges 4 minuten. Giet ze af. Snijd de zalm in stukken en rijg ze om en om met de asperges aan 4 spiezen. Bestrooi de spiezen met peper en zout.

  3. Hak de dille fijn. Giet de aardappels af en stamp ze met de crème fraîche en dille tot een smeuïge aardappelpuree. Schep de babyspinazie er door, breng verder op smaak met peper en zout en leg de deksel op de pan zodat de puree warm blijft tijdens het grillen van de spiezen.

  4. Bestrijk de spiezen met een klein beetje olijfolie en grill ze 2 minuten per kant, in een grillpan.

  5. Verdeel de stamppot over de borden, leg op elk bord een spies. Snijd de citroenen in partjes en verdeel deze over de borden. Lekker om een beetje citroensap over je asperges met zalm te sprenkelen.

Asperges met zalm en spinazie stamp
Asperges met zalm en spinazie stamp

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (6 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Stamppot recepten Aardappel Spinazie Zalm Hollandse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Suikervrij Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in