Chocolade panna cotta
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr slagroom
- 150 gr pure chocolade
- 75 gr suiker
- 3 blaadjes gelatine
- 75 gr bloem
- 50 gr roomboter
- 50 gr vers fruit (bramen, rode besjes, blauwe bessen)
- Poedersuiker
Materiaal
- 4 puddingvormpjes (inhoud: 150 ml)
Zo maak je het
Week de gelatineblaadjes 10-15 minuten in een kom met koud water.
Smelt de chocolade au bain marie. Hiervoor zet je een vuurvaste mengkom op een pan met een laagje water. Zet de pan op het vuur en de mengkom er bovenop. Breng het laagje water aan de kook en breek de chocolade in stukken in de mengkom. Roer met een pollepel de chocolade tot hij helemaal gesmolten is. Haal van het vuur.
Schenk de slagroom in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer 40 gram suiker er door en laat helemaal oplossen. Voeg de gesmolten chocolade en roer door tot alles gemengd is. Neem de steelpan van het vuur en roer met een garde de uitgeknepen gelatine er door totdat deze is opgelost.
Spoel de puddingvormpjes af onder koud water, schud ze uit, maar droog ze niet af. Dit helpt om straks de panna cotta te storten. Vul de vormpjes met het chocolademengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet ze daarna 4-6 uur in de koelkast om ze verder op te laten stijven.
Maak alvast de koekkruimels. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht)
Snijd de boter in in kleine blokjes en kneed samen met 35 gram suiker en bloem tot een crumble. Strooi over de bakplaat en bak in 10-15 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen, zo worden ze lekker knapperig.
Houd de vormpjes enkele tellen onder heet water, het water mag niet in het vormpje lopen. En stort de chocolade panna cotta dan op een bordje. Schep er wat kruimels naast en op en versier met vers fruit. Ook lekker met een flink eetlepel slagroom!
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.