Chocolade panna cotta

Chocolade panna cotta

Zin om je lover vandaag te verrassen met een lekker toetje? Deze chocolade puddinkjes, of chocolade panna cotta heb je zo gemaakt, maar houd er wel rekening mee dat ze tijd nodig hebben om in de koelkast op te stijven. Zelf panna cotta maken is heel eenvoudig. Je hebt slechts 3 basis ingrediënten nodig; suiker, slagroom en gelatine. En daaraan voeg je alles toe wat je lekker vindt, bitterkoekjes bijvoorbeeld, of in dit geval gesmolten chocolade. Voor puddinkjes kun je echte puddingvormpjes gebruiken, maar het lukt ook in schaaltjes. Spoel ze voor gebruik af met koud water en droog dit niet af, het water helpt de puddinkjes uit hun vorm krijgen. Voor het storten houd je ze kort (5-6 tellen) in heet water. Garneer met zelfgemaakte koekkruimels en vers fruit. Als dat geen feest is!
Chocolade panna cotta
Chocolade panna cotta
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr slagroom
  • 150 gr pure chocolade
  • 75 gr suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 75 gr bloem
  • 50 gr roomboter
  • 50 gr vers fruit (bramen, rode besjes, blauwe bessen)
  • Poedersuiker

Materiaal

  • 4 puddingvormpjes (inhoud: 150 ml)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Week de gelatineblaadjes 10-15 minuten in een kom met koud water.

  2. Smelt de chocolade au bain marie. Hiervoor zet je een vuurvaste mengkom op een pan met een laagje water. Zet de pan op het vuur en de mengkom er bovenop. Breng het laagje water aan de kook en breek de chocolade in stukken in de mengkom. Roer met een pollepel de chocolade tot hij helemaal gesmolten is. Haal van het vuur.

  3. Schenk de slagroom in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer 40 gram suiker er door en laat helemaal oplossen. Voeg de gesmolten chocolade en roer door tot alles gemengd is. Neem de steelpan van het vuur en roer met een garde de uitgeknepen gelatine er door totdat deze is opgelost.

  4. Spoel de puddingvormpjes af onder koud water, schud ze uit, maar droog ze niet af. Dit helpt om straks de panna cotta te storten. Vul de vormpjes met het chocolademengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet ze daarna 4-6 uur in de koelkast om ze verder op te laten stijven.

  5. Maak alvast de koekkruimels. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht)

  6. Snijd de boter in in kleine blokjes en kneed samen met 35 gram suiker en bloem tot een crumble. Strooi over de bakplaat en bak in 10-15 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen, zo worden ze lekker knapperig.

  7. Houd de vormpjes enkele tellen onder heet water, het water mag niet in het vormpje lopen. En stort de chocolade panna cotta dan op een bordje. Schep er wat kruimels naast en op en versier met vers fruit. Ook lekker met een flink eetlepel slagroom!

Chocolade panna cotta
Chocolade panna cotta

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.