
Tiroler Gröstl
Tiroler Gröstl is een Oostenrijks recept dat veel op de piste wordt gegeten. Niet dat we daar ooit zijn geweest, al zou dit wel een reden voor ons zijn om naar Oostenrijk te gaan (pakken we ook meteen even een Wiener schnitzel en Kaiserschmarnn mee). Een lekkere voedzame lunch om een middagje actief te doen, oorspronkelijk gemaakt van restjes die de koks over hadden. Officieel wordt het enkel gemaakt van aardappelen, spek, varkensvlees en uien maar wij voegen extra groente toe. Eigenlijk zijn het gewoon gebakken aardappelen met groente. Maar wat het bijzonder maakt is de toevoeging van karwijzaad en natuurlijk het gebakken ei. Lekker voor jong en oud!



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 800 gr kruimige aardappelen
- 1 ui
- 2 rode paprika's
- 300 gr kastanjechampignons
- 200 gr spek dobbelsteentjes
- 4 eieren
- 10 gr verse peterselie
- 0,5 tl karwijzaad
- Peper en zout
- Olijfolie en boter om in te bakken
Zo maak je het
Was de aardappelen en kook ze met schil in ongeveer 12 minuten beetgaar. Giet af en laat even uitstomen. Laat de aardappelen afkoelen en snijd ze dan in plakjes.
Doe de spekblokjes in de pan en bak ze rondom bruin. Haal uit de pan en leg apart. Voeg extra boter toe aan de pan en bak de aardappeltjes rondom bruin.
Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Was de paprika’s, verwijder de kern en snijd in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Voeg de groentes bij de aardappelen en bak dit rondom bruin in ongeveer 5 minuten. Doe de spekblokjes terug in de pan.
Breng de Tiroler Gröstl op smaak met karwijzaad en peper en zout. Bak in een andere pan de eieren in iets olijfolie. De dooier mag lopend blijven.
Serveer de gebakken aardappelen met het gebakken ei. Garneer de Tiroler Gröstl met vers gehakte peterselie.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan