Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl is een Oostenrijks recept dat veel op de piste wordt gegeten. Niet dat we daar ooit zijn geweest, al zou dit wel een reden voor ons zijn om naar Oostenrijk te gaan (pakken we ook meteen even een Wiener schnitzel en Kaiserschmarnn mee). Een lekkere voedzame lunch om een middagje actief te doen, oorspronkelijk gemaakt van restjes die de koks over hadden. Officieel wordt het enkel gemaakt van aardappelen, spek, varkensvlees en uien maar wij voegen extra groente toe. Eigenlijk zijn het gewoon gebakken aardappelen met groente. Maar wat het bijzonder maakt is de toevoeging van karwijzaad en natuurlijk het gebakken ei. Lekker voor jong en oud!

Aardappelcakejes
Tiroler Gröstl
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 300 gr kastanjechampignons
  • 200 gr spek dobbelsteentjes
  • 4 eieren
  • 10 gr verse peterselie
  • 0,5 tl karwijzaad
  • Peper en zout
  • Olijfolie en boter om in te bakken
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Was de aardappelen en kook ze met schil in ongeveer 12 minuten beetgaar. Giet af en laat even uitstomen. Laat de aardappelen afkoelen en snijd ze dan in plakjes.

  2. Doe de spekblokjes in de pan en bak ze rondom bruin. Haal uit de pan en leg apart. Voeg extra boter toe aan de pan en bak de aardappeltjes rondom bruin.

  3. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Was de paprika’s, verwijder de kern en snijd in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Voeg de groentes bij de aardappelen en bak dit rondom bruin in ongeveer 5 minuten. Doe de spekblokjes terug in de pan.

  4. Breng de Tiroler Gröstl op smaak met karwijzaad en peper en zout. Bak in een andere pan de eieren in iets olijfolie. De dooier mag lopend blijven.

  5. Serveer de gebakken aardappelen met het gebakken ei. Garneer de Tiroler Gröstl met vers gehakte peterselie.

Oostenrijks recept
Tiroler Gröstl met groente

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in