Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl is een Oostenrijks recept dat veel op de piste wordt gegeten. Niet dat we daar ooit zijn geweest, al zou dit wel een reden voor ons zijn om naar Oostenrijk te gaan (pakken we ook meteen even een Wiener schnitzel en Kaiserschmarnn mee). Een lekkere voedzame lunch om een middagje actief te doen, oorspronkelijk gemaakt van restjes die de koks over hadden. Officieel wordt het enkel gemaakt van aardappelen, spek, varkensvlees en uien maar wij voegen extra groente toe. Eigenlijk zijn het gewoon gebakken aardappelen met groente. Maar wat het bijzonder maakt is de toevoeging van karwijzaad en natuurlijk het gebakken ei. Lekker voor jong en oud!

Tiroler Gröstl
Tiroler Gröstl

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 300 gr kastanjechampignons
  • 200 gr spek dobbelsteentjes
  • 4 eieren
  • 10 gr verse peterselie
  • 0,5 tl karwijzaad
  • Peper en zout
  • Olijfolie en boter om in te bakken

Zo maak je het

  1. Was de aardappelen en kook ze met schil in ongeveer 12 minuten beetgaar. Giet af en laat even uitstomen. Laat de aardappelen afkoelen en snijd ze dan in plakjes.

  2. Doe de spekblokjes in de pan en bak ze rondom bruin. Haal uit de pan en leg apart. Voeg extra boter toe aan de pan en bak de aardappeltjes rondom bruin.

  3. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Was de paprika’s, verwijder de kern en snijd in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Voeg de groentes bij de aardappelen en bak dit rondom bruin in ongeveer 5 minuten. Doe de spekblokjes terug in de pan.

  4. Breng de Tiroler Gröstl op smaak met karwijzaad en peper en zout. Bak in een andere pan de eieren in iets olijfolie. De dooier mag lopend blijven.

  5. Serveer de gebakken aardappelen met het gebakken ei. Garneer de Tiroler Gröstl met vers gehakte peterselie.

Tiroler Gröstl
Tiroler Gröstl

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Aardappel Champignons Ei Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (15 stemmen)

15 februari 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in