
Bitterkoekjespudding
Bitterkoekjespudding, you hate it or you love it. And we love it. Zelf pudding maken is zo leuk om te doen. We zijn opgegroeid met de pudding uit een zakje. Maar je hebt niet veel meer nodig dan suiker, slagroom en gelatine. Daar voeg je aan toe wat je lekker vindt. In dit geval bitterkoekjes. Echt een heerlijk pudding recept. Eten er kinderen mee, laat de Amaretto dan achterwege en serveer het eventueel on the side. Proef het zelf!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr bitterkoekjes (+ extra om te garneren)
- 250 ml volle melk
- 250 ml slagroom (+ extra om te garneren)
- 5 blaadjes gelatine
- 50 gr suiker
- 2 el Amaretto
- 1 tl vanille extract
Zo maak je het
Verkruimel de bitterkoekjes en besprenkel deze met de amaretto. Week de blaadjes gelatine in koud water.
Verhit de melk met de suiker en de vanille en breng het net tegen de kook aan. Knijp de gelatine uit en voeg dit bij de hete melk. Laat het mengsel onder af en toe roeren goed afkoelen.
Klop de slagroom lobbig. Voeg de afgekoelde melk beetje bij beetje toe. Spatel de bitterkoekjes door de room.
Spoel de puddingvorm om met koud water en maak dit niet droog. Giet de bitterkoekjespudding in de vorm en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de pudding dan op een bord. Garneer eventueel met extra slagroom en bitterkoekjes.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan