Bitterkoekjespudding
Bitterkoekjespudding, you hate it or you love it. And we love it. Zelf pudding maken is zo leuk om te doen. We zijn opgegroeid met de pudding uit een zakje. Maar je hebt niet veel meer nodig dan suiker, slagroom en gelatine. Daar voeg je aan toe wat je lekker vindt. In dit geval bitterkoekjes. Echt een heerlijk pudding recept. Eten er kinderen mee, laat de Amaretto dan achterwege en serveer het eventueel on the side. Proef het zelf!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr bitterkoekjes (+ extra om te garneren)
- 250 ml volle melk
- 250 ml slagroom (+ extra om te garneren)
- 5 blaadjes gelatine
- 50 gr suiker
- 2 el Amaretto
- 1 tl vanille extract
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verkruimel de bitterkoekjes en besprenkel deze met de amaretto. Week de blaadjes gelatine in koud water.
Verhit de melk met de suiker en de vanille en breng het net tegen de kook aan. Knijp de gelatine uit en voeg dit bij de hete melk. Laat het mengsel onder af en toe roeren goed afkoelen.
Klop de slagroom lobbig. Voeg de afgekoelde melk beetje bij beetje toe. Spatel de bitterkoekjes door de room.
Spoel de puddingvorm om met koud water en maak dit niet droog. Giet de bitterkoekjespudding in de vorm en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de pudding dan op een bord. Garneer eventueel met extra slagroom en bitterkoekjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in