Bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding, you hate it or you love it. And we love it. Zelf pudding maken is zo leuk om te doen. We zijn opgegroeid met de pudding uit een zakje. Maar je hebt niet veel meer nodig dan suiker, slagroom en gelatine. Daar voeg je aan toe wat je lekker vindt. In dit geval bitterkoekjes. Echt een heerlijk pudding recept. Eten er kinderen mee, laat de Amaretto dan achterwege en serveer het eventueel on the side. Proef het zelf!

Bitterkoekjespudding

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gr bitterkoekjes (+ extra om te garneren)
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml slagroom (+ extra om te garneren)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 50 gr suiker
  • 2 el Amaretto
  • 1 tl vanille extract

Zo maak je het

  1. Verkruimel de bitterkoekjes en besprenkel deze met de amaretto. Week de blaadjes gelatine in koud water.

     

  2. Verhit de melk met de suiker en de vanille en breng het net tegen de kook aan. Knijp de gelatine uit en voeg dit bij de hete melk. Laat het mengsel onder af en toe roeren goed afkoelen.

  3. Klop de slagroom lobbig. Voeg de afgekoelde melk beetje bij beetje toe. Spatel de bitterkoekjes door de room.

     

  4. Spoel de puddingvorm om met koud water en maak dit niet droog. Giet de bitterkoekjespudding in de vorm en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de pudding dan op een bord. Garneer eventueel met extra slagroom en bitterkoekjes.

Bitterkoekjespudding

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Hollandse recepten Kerst Pasen Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (16 stemmen)

3 januari 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in