Bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding

Mijn favoriete pudding bij uitstek is bitterkoekjespudding! Ik ben dol op de zachte smaak van de amandelen en het romige van de pudding. 1 en 1 = 2!
Het is ook een lekker nagerecht voor kerst. Serveer er een glaasje Amaretto bij en je hebt een heerlijk kerst dessert.

Ingrediënten voor 4 personen
150 gr bitterkoekjes
250 ml volle melk
5 blaadjes gelatine
50 gr suiker
250 ml slagroom
2 el amaretto (of meer
1 tl vanille extract

Bereidingswijze
Verkruimel de bitterkoekjes en besprenkel deze met de amaretto.

Week de blaadjes gelatine in koud water.

Verhit de melk met de suiker en de vanille en breng het net tegen de kook aan.

Knijp de gelatine uit en voeg dit bij de hete melk. Laat het mengsel onder af en toe roeren goed afkoelen.

Klop de slagroom lobbig. Voeg de melk beetje bij beetje toe.

Spatel de bitterkoekjes door de room.

Giet de bitterkoekjespudding in de vorm en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Je zou er eventueel nog chocolade saus bij kunnen serveren, ik vind het zo al lekker genoeg.

Bitterkoekjespudding

Tags

Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (12 stemmen)

3 januari 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in