Menu
Bitterkoekjespudding-710x380.jpg

Bitterkoekjespudding

Mijn favoriete pudding bij uitstek is bitterkoekjespudding! Ik ben dol op de zachte smaak van de amandelen en het romige van de pudding. 1 en 1 = 2!
Het is ook een lekker nagerecht voor kerst. Serveer er een glaasje Amaretto bij en je hebt een heerlijk kerst dessert.

Ingrediënten voor 4 personen
150 gr bitterkoekjes
250 ml volle melk
5 blaadjes gelatine
50 gr suiker
250 ml slagroom
2 el amaretto (of meer)

Bereidingswijze
Verkruimel de helft van de bitterkoekjes en besprenkel deze met de amaretto.

Week de blaadjes gelatine in koud water.

Verhit de melk met de rest van de bitterkoekjes en de suiker en breng het net tegen de kook aan. Laat het 15 minuten op een laag vuur staan.

Knijp de gelatine uit en voeg dit bij de hete melk.

Voeg de slagroom toe en laat het geheel iets afkoelen.

Spatel de bitterkoekjes door de room.

Giet de bitterkoekjespudding in de vorm en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Je zou er eventueel nog chocolade saus bij kunnen serveren, ik vind het zo al lekker genoeg.

Bitterkoekjespudding

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan