Pasta met burrata en paddenstoelen
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr penne
- 400 gr kikkererwten (blik)
- 400 gr gemengde paddenstoelen
- 2 uien
- 2 preistengels
- 2 bollen burrata
- 4 takjes salie
- 2 tl chilivlokken
- Pepe en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Kook de pasta in een ruime pan met flink gezouten water beetgaar.
Haal de schil van de uien en hak ze fijn. Maak de preien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd of scheur grote paddenstoelen in stukken.
Verhit wat boter en olijfolie in een koekenpan en bak de blaadjes salie bruin en krokant, let op dit gaat heel snel. Haal ze uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier.
Verhit olijfolie in de koekenpan. Bak de paddenstoelen rondom bruin in de pan. Haal ze uit die pan en zet ze even apart. Doe de kikkererwten in de pan en bak ze 4-5 minuten, haal ze uit de pan. Fruit de uien in 2-3 minuten licht bruin. Schep de prei er door en bak 5-6 minuten tot de prei lekker zacht is. Doe de paddenstoelen terug in de pan, voeg de kikkererwten en chilivlokken toe en warm ze in 2 minuten door. Breng op smaak met zout.
Giet de pasta af, schep door de groenten en verdeel over de borden. Breek de burrata in stukken en leg op de borden. Leg de blaadjes salie erbij en bestrooi eventueel met wat extra chilivlokken.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.