Pasta met burrata en paddenstoelen
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr penne
- 400 gr kikkererwten (blik)
- 400 gr gemengde paddenstoelen
- 2 uien
- 2 preistengels
- 2 bollen burrata
- 4 takjes salie
- 2 tl chilivlokken
- Pepe en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de pasta in een ruime pan met flink gezouten water beetgaar.
Haal de schil van de uien en hak ze fijn. Maak de preien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd of scheur grote paddenstoelen in stukken.
Verhit wat boter en olijfolie in een koekenpan en bak de blaadjes salie bruin en krokant, let op dit gaat heel snel. Haal ze uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier.
Verhit olijfolie in de koekenpan. Bak de paddenstoelen rondom bruin in de pan. Haal ze uit die pan en zet ze even apart. Doe de kikkererwten in de pan en bak ze 4-5 minuten, haal ze uit de pan. Fruit de uien in 2-3 minuten licht bruin. Schep de prei er door en bak 5-6 minuten tot de prei lekker zacht is. Doe de paddenstoelen terug in de pan, voeg de kikkererwten en chilivlokken toe en warm ze in 2 minuten door. Breng op smaak met zout.
Giet de pasta af, schep door de groenten en verdeel over de borden. Breek de burrata in stukken en leg op de borden. Leg de blaadjes salie erbij en bestrooi eventueel met wat extra chilivlokken.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in