salade met burrata

Burrata salade met pistachepesto

Met een handvol lekkere ingrediënten heb je verder niet zoveel nodig. Dat geldt voor deze burrata salade zeker. Lekkere geroosterde bieten, smeuïge burrata en zachte prosciutto. Afgemaakt met een flinke lepel homemade pistachepesto en klaar ben je. Je kan er uiteraard nog knapperig brood bij serveren of wat geroosterde aardappeltjes. Maar in de zomer heb ik zelf genoeg aan een lichte salade. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. PS sta je op de camping en wil je dit recept maken? rooster de bietjes dan op de barbecue. Echt lekker is dat!

burrata salade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 (gekleurde) bieten
  • 100 gr veldsla
  • 4 kleine bollen burrata
  • 120 gr Prosciutto
  • 4 takjes basilicum
  • 2 takjes tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Pistache pesto

  • 20 gr basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gr gepelde en ongezouten pistachenoten
  • 30 gr Parmezaan
  • Peper en zout
  • ca. 125 ml olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Schil de bietjes en snijd ze in partjes. Verdeel ze over een ovenschaal. Breng de bietjes op smaak met peper, zout, tijm en drizzle er wat olijfolie overheen. Rooster de bietjes in ongeveer 30 minuten gaar. Des te groter de partjes, des te langer ze nodig hebben in de oven.

  3. Maak in de tussentijd de pistachepesto. Maal alle ingrediënten fijn in een keukenmachine. Voeg net zoveel olijfolie toe, totdat je een smeuïge pesto hebt. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de veldsla over 4 borden. Verdeel de bietjes, plus de olie over de salade. Verdeel de basilicum over de salades. Leg op iedere salade een bolletje burrata en wat plakjes prosciutto. Garneer de burrata salade met de pistachepesto.

    Serveer met brood.

    PS De pistachepesto kan je max. 4 dagen bewaren in de koelkast.

salade met burrata
burrata

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.