Menu
salade-biet-burrata-pistachepesto-11.jpg

Burrata salade met pistachepesto

Met een handvol lekkere ingrediënten heb je verder niet zoveel nodig. Dat geldt voor deze burrata salade zeker. Lekkere geroosterde bieten, smeuïge burrata (of een lekkere mozzarella kan ook) en zachte prosciutto. Afgemaakt met een flinke lepel homemade pistachepesto en klaar ben je. Je kan er uiteraard nog knapperig brood bij serveren of wat geroosterde aardappeltjes. Maar in de zomer heb ik zelf genoeg aan een lichte salade. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. PS sta je op de camping en wil je dit recept maken? rooster de bietjes dan op de barbecue. Echt lekker is dat!

Ingrediënten voor 4 personen
6 (gekleurde) bieten
100 gr veldsla
4 bollen burrata
120 gr prosciutto
Handje verse basilicum
2 takjes verse tijm
Peper en zout
Olijfolie

Pistachepesto
20 gr verse basilicum
2 teentjes knoflook
30 gr Parmezaan
40 gr gepelde en ongezouten pistachenoten
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Schil de bietjes en snijd ze in partjes. Verdeel ze over een ovenschaal. Breng de bietjes op smaak met peper, zout, tijm en drizzle er wat olijfolie overheen. Rooster de bietjes in ongeveer 30 minuten gaar. Des te groter de partjes, des te langer ze nodig hebben in de oven.

Maak in de tussentijd de pistachepesto. Maal alle ingrediënten fijn in een keukenmachine. Voeg net zoveel olijfolie toe, totdat je een smeuïge pesto hebt. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

Verdeel de veldsla over 4 borden. Verdeel de bietjes, plus de olie over de salade.

Verdeel de basilicum over de salades. Leg op iedere salade een bolletje burrata en wat plakjes prosciutto.

Garneer de burrata salade met de pistachepesto.

Serveer met brood.

PS De pistachepesto kan je max. 4 dagen bewaren in de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan