
Ei pocheren
Een ei pocheren, hoe doe je dat eigenlijk? Dat leggen we je uit aan de hand van dit recept. En eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om zelf eieren te pocheren, je moet alleen even wat handige tips en trics weten. Niets lekkerder dan een gepocheerd eitje op brood. Of maak de lekkerste eggs benedict gewoon thuis. Of ben je meer fan van eggs Norwegian? Met onze tips is een gepocheerd ei maken een eitje. Ga jij het proberen?


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 eieren
- Scheutje azijn (witte)
- Zout
Zo maak je het
Breng een pan water aan de kook. Voeg een flinke scheut witte azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten.
Zet ook alvast een kom met heet water klaar, hier bewaar je de gepocheerde eieren in.
Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei.
Giet het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in 3 minuten gaar. Haal het eitje uit het water en doe het in de kom met heet water.
Op deze manier blijven de eieren warm. Ga zo door totdat alle eieren gepocheerd zijn.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan