Ei pocheren

Ei pocheren

Een ei pocheren, hoe doe je dat eigenlijk? Dat leggen we je uit aan de hand van dit recept. En eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om zelf eieren te pocheren, je moet alleen even wat handige tips en trics weten. Niets lekkerder dan een gepocheerd eitje op brood. Of maak de lekkerste eggs benedict gewoon thuis. Of ben je meer fan van eggs Norwegian? Met onze tips is een gepocheerd ei maken een eitje. Ga jij het proberen?

Ei pocheren
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 eieren
  • Scheutje azijn (witte)
  • Zout

Zo maak je het

  1. Breng een pan water aan de kook. Voeg een flinke scheut witte azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten.

  2. Zet ook alvast een kom met heet water klaar, hier bewaar je de gepocheerde eieren in.

  3. Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei.

  4. Giet het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in 3 minuten gaar. Haal het eitje uit het water en doe het in de kom met heet water.

  5. Op deze manier blijven de eieren warm. Ga zo door totdat alle eieren gepocheerd zijn.

Ei pocheren
Ei pocheren

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (24 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Ei Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in