
Snijbonen stamppot



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 750 gr kruimige aardappels
- 350 gr snijbonen
- 2 st. venkel
- 2 uien
- 250 gr spekreepjes (kan ook vega)
- 4 saucijsjes (kan ook vega)
- 30 ml melk
- 3 el mosterd
- Klontje boter
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht)
Snijd de onderkant van de venkelknollen, haal de buitenste laag er af en snijd ze daarna doormidden. Halveer de helften nog een keer en daarna opnieuw zodat er parten ontstaan. Haal de schil van de uien en snijd ze in parten. Leg de venkel- en uiparten in een enkele laag in een braadslede of op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, bestrooi ze met peper en zout en zet ze 30 minuten in de oven. Rooster de groenten tot ze mooi bruin zijn, draai ze na 15 minuten om zodat beide kanten mooi bruin worden.
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Spoel ze af onder koud water en doe ze in een pan. Voeg net zoveel water toe tot de aardappels net onder water staan. Voeg wat zout toe en breng het water aan de kook. Kook de aardappels voor 7 minuten, roer dan de snijbonen er door, breng opnieuw aan de kook en kook nog 10-12 minuten tot de aardappels en snijbonen gaar zijn.
Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan tot ze bruin en knapperig zijn. Haal de uitgebakken spekreepjes uit de pan en laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken. Bak daarna de saucijzen in een klontje roomboter in 10-12 minuten rondom goudbruin en gaar.
Giet de aardappels af, schep de mosterd, melk en uitgebakken spekreepjes erdoor en stamp tot een grove stamppot. Haal de venkel en ui uit de oven en schep ze door de snijbonen stamppot. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Serveer met de goudbruine saucijsjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan