
Pasta met burrata en paddestoelen



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr penne
- 400 gr kikkererwten (blik)
- 400 gr gemengde paddestoelen
- 2 uien
- 2 preistengels
- 2 bollen burrata
- 4 takjes salie
- 2 tl chilivlokken
- Pepe en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Kook de pasta in een ruime pan met flink gezouten water beetgaar.
Haal de schil van de uien en hak ze fijn. Maak de preien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd of scheur grote paddestoelen in stukken.
Verhit wat boter en olijfolie in een koekenpan en bak de blaadjes salie bruin en krokant, let op dit gaat heel snel. Haal ze uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier.
Verhit olijfolie in de koekenpan. Bak de paddestoelen rondom bruin in de pan. Haal ze uit die pan en zet ze even apart. Doe de kikkererwten in de pan en bak ze 4-5 minuten, haal ze uit de pan. Fruit de uien in 2-3 minuten licht bruin. Schep de prei er door en bak 5-6 minuten tot de prei lekker zacht is. Doe de paddestoelen terug in de pan, voeg de kikkererwten en chilivlokken toe en warm ze in 2 minuten door. Breng op smaak met zout.
Giet de pasta af, schep door de groenten en verdeel over de borden. Breek de burrata in stukken en leg op de borden. Leg de blaadjes salie erbij en bestrooi eventueel met wat extra chilivlokken.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan