Pasta met burrata en paddestoelen

Pasta met burrata en paddestoelen

Pasta met burrata. Als je ons al een tijdje volgt weet je dat burrata bij ons favoriet is. We eten het in salades, op toast, op pizza en ook in de pasta. Dit vegetarische gerecht maak je met paddestoelen en prei en staat in 30 minuten bij jou op tafel. We bakten de kikkererwten lekker knapperig en voegden aan het recept pittige chilivlokken toe om de pasta lekker veel smaak te geven. Wat het recept extra lekker maakt zijn de knapperig gebakken blaadjes salie. Die bak je heel kort in olie en boter, blijf er bij want ze zijn in mum van tijd klaar. Die gebakken blaadjes geven dit gerecht een echt Italiaans tintje! 
Pasta met burrata en paddestoelen
Pasta met burrata en paddestoelen

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr penne
  • 400 gr kikkererwten (blik)
  • 400 gr gemengde paddestoelen
  • 2 uien
  • 2 preistengels
  • 2 bollen burrata
  • 4 takjes salie
  • 2 tl chilivlokken
  • Pepe en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Kook de pasta in een ruime pan met flink gezouten water beetgaar.

  2. Haal de schil van de uien en hak ze fijn. Maak de preien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd of scheur grote paddestoelen in stukken.

  3. Verhit wat boter en olijfolie in een koekenpan en bak de blaadjes salie bruin en krokant, let op dit gaat heel snel. Haal ze uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier.

  4. Verhit olijfolie in de koekenpan. Bak de paddestoelen rondom bruin in de pan. Haal ze uit die pan en zet ze even apart. Doe de kikkererwten in de pan en bak ze 4-5 minuten, haal ze uit de pan. Fruit de uien in 2-3 minuten licht bruin. Schep de prei er door en bak 5-6 minuten tot de prei lekker zacht is. Doe de paddestoelen terug in de pan, voeg de kikkererwten en chilivlokken toe en warm ze in 2 minuten door. Breng op smaak met zout.

  5. Giet de pasta af, schep door de groenten en verdeel over de borden. Breek de burrata in stukken en leg op de borden. Leg de blaadjes salie erbij en bestrooi eventueel met wat extra chilivlokken.

Pasta met burrata en paddestoelen
Pasta met burrata en paddestoelen

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Paddenstoelen Prei Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (31 stemmen)

12 januari 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in