Pasta met burrata

Pasta met burrata en paddenstoelen

Pasta met burrata. Als je ons al een tijdje volgt weet je dat burrata bij ons favoriet is. We eten het in salades, op toast, op pizza en ook in de pasta. Dit vegetarische gerecht maak je met paddenstoelen en prei en staat in 30 minuten bij jou op tafel. We bakten de kikkererwten lekker knapperig en voegden aan het recept pittige chilivlokken toe om de pasta lekker veel smaak te geven. Wat het recept extra lekker maakt zijn de knapperig gebakken blaadjes salie. Die bak je heel kort in olie en boter, blijf er bij want ze zijn in mum van tijd klaar. Die gebakken blaadjes geven dit gerecht een echt Italiaans tintje! 
Pasta met burrata
Pasta met burrata
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr penne
  • 400 gr kikkererwten (blik)
  • 400 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 uien
  • 2 preistengels
  • 2 bollen burrata
  • 4 takjes salie
  • 2 tl chilivlokken
  • Pepe en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de pasta in een ruime pan met flink gezouten water beetgaar.

  2. Haal de schil van de uien en hak ze fijn. Maak de preien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd of scheur grote paddenstoelen in stukken.

  3. Verhit wat boter en olijfolie in een koekenpan en bak de blaadjes salie bruin en krokant, let op dit gaat heel snel. Haal ze uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier.

  4. Verhit olijfolie in de koekenpan. Bak de paddenstoelen rondom bruin in de pan. Haal ze uit die pan en zet ze even apart. Doe de kikkererwten in de pan en bak ze 4-5 minuten, haal ze uit de pan. Fruit de uien in 2-3 minuten licht bruin. Schep de prei er door en bak 5-6 minuten tot de prei lekker zacht is. Doe de paddenstoelen terug in de pan, voeg de kikkererwten en chilivlokken toe en warm ze in 2 minuten door. Breng op smaak met zout.

  5. Giet de pasta af, schep door de groenten en verdeel over de borden. Breek de burrata in stukken en leg op de borden. Leg de blaadjes salie erbij en bestrooi eventueel met wat extra chilivlokken.

Pasta met burrata
Pasta met burrata

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (25 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.