Pompoen stamppot

Pompoen stamppot met paddenstoelen

Heb je er wel eens aan gedacht om een stamppot met pompoen te maken? Deze pompoen stamppot maak je van geroosterde pompoen waardoor de pompoen heerlijk zoet wordt. Gecombineerd met gebakken paddenstoelen en gestampte aardappels wordt het gerecht lekker herfstig. Stamp de pompoen samen met de aardappels en crème fraîche. Hierdoor wordt ook jouw stamppot lekker romig. Bak er voor ieder een worstje bij. Maak van de aanbaksels en rundvleesbouillon een lekkere jus. Liever vega? Verkruimel dan wat feta over de stamp.
Pompoen stamppot
Pompoen stamppot

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 1 pompoen (ca. 500 gr)
  • 350 gr gemengde paddenstoelen
  • 250 ml crème fraîche
  • 4 (vega) worstjes
  • 200 ml (rundvlees) bouillon
  • 3 el kappertjes
  • 3 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • Klontje boter
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch), 200 graden (hetelucht).

  2. Schil de pompoen, snijd door midden en haal de pompoenpitten en draden er uit. Hak de pompoenhelften in parten van 2cm dik en leg ze in een enkele laag in een braadslede of bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, leg de rozemarijn er tussen en bestrooi royaal met peper. Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en rooster de pompoen in 30 minuten tot hij zacht is.

  3. Schil de aardappelen snijd ze in zo gelijk mogelijke stukken. Was ze af onder koud water en doe ze in een pan. Schenk er net genoeg water bij tot de aardappels onder water staan en voeg zout toe. Breng het water aan de kook en kook de aardappels in 20 minuten gaar. 

  4. Giet de aardappels af, doe ze terug in de pan en laat ze 4 minuten met de deksel op de pan droogstomen. Snijd of scheur grote paddestoelen in stukken. Bak ze in 8-10 minuten in een koekenpan met een beetje olie bruin, haal ze uit de pan en zet ze even apart.

  5. Bak in dezelfde pan de worstjes in boter en olijfolie in 10-12 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Schenk de bouillon in de pan en roer de aanbaksels los. Zet het vuur hoog en kook de bouillon in 10 minuten in tot een jus. Breng verder op smaak met zout en peper. Leg eventueel de worstjes in de jus om ze opnieuw te verwarmen.

  6. Haal de pompoen uit de oven en stamp samen met de de crème fraîche en paddenstoelen door de aardappels. Breng op smaak met zout een peper.

  7. Verdeel de stamppot over de borden, geef ieder een worstje en serveer met de jus en bestrooi de pompoen stamppot met wat kappertjes.

Pompoen stamppot
Pompoen stamppot

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in