Pompoen stamppot met paddenstoelen
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gr kruimige aardappelen
- 1 pompoen (ca. 500 gr)
- 350 gr gemengde paddenstoelen
- 250 ml crème fraîche
- 4 (vega) worstjes
- 200 ml (rundvlees) bouillon
- 3 el kappertjes
- 3 takjes rozemarijn
- peper en zout
- Klontje boter
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch), 200 graden (hetelucht).
Schil de pompoen, snijd door midden en haal de pompoenpitten en draden er uit. Hak de pompoenhelften in parten van 2cm dik en leg ze in een enkele laag in een braadslede of bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, leg de rozemarijn er tussen en bestrooi royaal met peper. Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en rooster de pompoen in 30 minuten tot hij zacht is.
Schil de aardappelen snijd ze in zo gelijk mogelijke stukken. Was ze af onder koud water en doe ze in een pan. Schenk er net genoeg water bij tot de aardappels onder water staan en voeg zout toe. Breng het water aan de kook en kook de aardappels in 20 minuten gaar.
Giet de aardappels af, doe ze terug in de pan en laat ze 4 minuten met de deksel op de pan droogstomen. Snijd of scheur grote paddestoelen in stukken. Bak ze in 8-10 minuten in een koekenpan met een beetje olie bruin, haal ze uit de pan en zet ze even apart.
Bak in dezelfde pan de worstjes in boter en olijfolie in 10-12 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Schenk de bouillon in de pan en roer de aanbaksels los. Zet het vuur hoog en kook de bouillon in 10 minuten in tot een jus. Breng verder op smaak met zout en peper. Leg eventueel de worstjes in de jus om ze opnieuw te verwarmen.
Haal de pompoen uit de oven en stamp samen met de de crème fraîche en paddenstoelen door de aardappels. Breng op smaak met zout een peper.
Verdeel de stamppot over de borden, geef ieder een worstje en serveer met de jus en bestrooi de pompoen stamppot met wat kappertjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in