Kruidnoten cake

Sinterklaas cake met witte chocolade

Pakjesavond is niet compleet zonder Sinterklaaslekkernijen, zoals deze overheerlijke sinterklaas cake. Een lekkere cake met kruidnoten en witte chocolade. Een cake waar iedereen blij van wordt. Wij tenminste wel! En het fijne aan deze sinterklaas cake is, dat hij helemaal niet moeilijk is om te maken. Het is echt een piece of cake, geen grap! Bij pakjesavond zetten wij graag de tafel vol met lekkere hapjes en lekkernijen. Een combinatie van zoet en hartig, dat wel. Want anders is het wel heel veel zoet. Kijk ook eens bij onze andere sinterklaasrecepten en laat je inspireren. Gaat deze sinterklaas cake op jouw baklijstje? Deze cakevorm kan je wel alvast op je lijstje zetten want ik vind hem fantastisch.

Kruidnoten cake
pepernoot

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 cake

  • 200 gr roomboter
  • 200 gr suiker
  • 4 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 125 gr kruidnoten
  • 150 gr witte chocolade

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (boven- en onderwarmte).

  2. Klop de roomboter met de suiker heel luchtig met een mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng ze met de boter.

  3. Voeg het zelfrijzend bakmeel, een snuf zout en de speculaaskruiden toe en mix nog even kort.

  4. Hak 100 gr witte chocolade fijn en spatel dit samen met 100 gr kruidnoten door het beslag.

  5. Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Bak de sinterklaas cake in 55 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is klaar wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.

  6. Laat 50 gr witte chocolade au bain marie smelten. Giet de gesmolten chocolade over de sinterklaas cake. Garneer de cake met de resterende kruidnoten.

Sinterklaas cake recept
Sinterklaas cake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (27 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in