Salade met zalm
Een barbecue hoeft echt niet altijd te bestaan uit 3 – 4 verschillende grillgerechten. Je kan ook alleen een stukje zalm roosteren op de bbq en dat serveren met een lekkere salade ernaast. Deze salade met zalm is het tweede winnende recept van de Kikkoman BBQ contest. Het is bedacht door Petra en zij wint hiermee een Big Green Egg. Gefeliciteerd Petra! We vonden het leuk om te zien dat je ook gewoon licht en voedzaam kan eten van de BBQ. De Aziatische gemarineerde zalm is heel lekker in combinatie met de licht pittige gember dressing. Het zoete van de mango maakt het helemaal compleet. Echt eentje om te onthouden!
Gemarineerde zalm
Gemarineerde zalm van de BBQ is lekker snel klaar. En heel goed te combineren. Je kan het serveren met wat groentes ernaast, met rijst, op een broodje of met een salade. De marinade bestaat uit Kikkoman sojasaus, knoflook, gember, wat chili en honing. Echt een gouden combinatie. De sojasaus heeft heel veel smaak en aroma en dit trekt lekker in de zalm. Hoe langer je het laat marineren, des te lekkerder het wordt. De frisse salade met avocado en edamame ernaast is een fijne tegenhanger. En bij slecht weer kan je deze zalm ook heel gemakkelijk in de grillpan bereiden.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 mootjes zalm
- 4 el Kikkoman sojasaus
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember
- 1 el honing
- 1 tl chilivlokken
- 2 el zonnebloemolie
Salade
- 150 gr veldsla
- 1 sjalotje
- 180 gr edamame
- 2 avocado's
- Halve komkommer
- 1 mango
- Handje verse koriander (of peterselie)
Dressing
- 5 cm gember
- 1 teentje knoflook
- 4 el sushi azijn
- 1 el honing
- 3 el olie
- Snuf zout
Zo maak je het
Maak een marinade van de sojasaus, honing en de olie. Hak de knoflook en gember fijn. Voeg deze samen met de chilivlokken bij de marinade. Roer om. Leg de zalm hierin en laat het 30 minuten (liefst langer) marineren.
Maal alle ingrediënten voor de dressing glad in het hakmolentje van je staafmixer. Leg apart.
Verdeel de veldsla en de koriander over 4 borden. Verwijder de schil en de pit van de mango en de avocado’s en snijd deze in plakjes. Snijd de komkommer in blokjes en het sjalotje in repen. Verdeel dit samen met de edamame over de salade.
Grill de zalm aan weerszijden goudbruin op de bbq. Je hoeft hem niet helemaal door te garen. Het is juist het lekkerste als het middelste gedeelte nog een beetje rosé is. Leg de zalmmoten op de salade.
Verdeel de dressing over de salade met zalm em serveer meteen.
Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.