geroosterde rode kool

Geroosterde rode kool

Met een barbecue kan je veel meer dan alleen vlees bereiden. Ook vis, groentes en fruit zijn heerlijk als je ze gaart boven de hete kolen. Deze geroosterde rode kool met Aziatische marinade is het eerste winnende recept van de Kikkoman BBQ contest die ik onlangs hoste. Het recept is bedacht door Marike en zij wint hiermee een Big Green Egg. We vonden deze rode kool steak heel origineel en de combinatie van smaken best gedurfd, maar wel heel lekker. Ze combineert de Aziatische keuken met de Midden Oosterse en dat met een Oerhollandse rode kool. Heel leuk bedacht. Gefeliciteerd Marike!

Soja marinade

Hiermee zie je ook meteen hoe veelzijdig Kikkoman sojasaus is. Het zit bomvol smaak en aroma en geeft zoutigheid zonder dat je zout hoeft toe te voegen. In de marinade voor deze geroosterde rode kool gaat verder miso, rijstazijn (sushi azijn) en honing, echt een smaakexplosie. Dit combineert heel goed met de zachte uitgelekte Tahin yoghurt, wat we ook wel labneh noemen. En is het geen BBQ weer, dan kan je dit recept ook heel gemakkelijk op de grill bereiden.

rode kool
geroosterde rode kool
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 ml Turkse yoghurt
  • 1 rode kool
  • Sap van een halve citroen
  • 3 el Kikkoman sojasaus
  • 1 el misopasta
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sushi azijn
  • 1 el honing
  • 3 el Tahin
  • 30 gr hazelnoten
  • 3 takjes verse dragon
  • Zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Laat de Turkse yoghurt een nachtje uitlekken in een vergiet met een theedoek. Voeg 3 el Tahin, het sap van een halve citroen en een snuf zout toe aan de de uitgelekte yoghurt. Meng door elkaar. Bij weinig tijd zou je ook een hele dikke Griekse yoghurt kunnen nemen, deze hoef je niet uit te laten lekken.

  2. Maak een marinade van de sojasaus, de miso, de sushi azijn, de sesamolie en de honing. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd hem in 8 parten of plakken van ca 1 cm dikte. Bestrijk de rode kool met de marinade en leg hem 8 – 10 minuten op de bbq. Draai de rode kool steak dan om en bestrijk hem nogmaals met de marinade en gaar hem nog een minuut of 4.

  3. Leg de rode kool steaks op de uitgelekte yoghurt.

  4. Garneer de geroosterde rode kool met verse dragon en gehakte hazelnoten.

rode kool steak
rode kool recept

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in