
Geroosterde rode kool
Met een barbecue kan je veel meer dan alleen vlees bereiden. Ook vis, groentes en fruit zijn heerlijk als je ze gaart boven de hete kolen. Deze geroosterde rode kool met Aziatische marinade is het eerste winnende recept van de Kikkoman BBQ contest die ik onlangs hoste. Het recept is bedacht door Marike en zij wint hiermee een Big Green Egg. We vonden deze rode kool steak heel origineel en de combinatie van smaken best gedurfd, maar wel heel lekker. Ze combineert de Aziatische keuken met de Midden Oosterse en dat met een Oerhollandse rode kool. Heel leuk bedacht. Gefeliciteerd Marike!
Soja marinade
Hiermee zie je ook meteen hoe veelzijdig Kikkoman sojasaus is. Het zit bomvol smaak en aroma en geeft zoutigheid zonder dat je zout hoeft toe te voegen. In de marinade voor deze geroosterde rode kool gaat verder miso, rijstazijn (sushi azijn) en honing, echt een smaakexplosie. Dit combineert heel goed met de zachte uitgelekte Tahin yoghurt, wat we ook wel labneh noemen. En is het geen BBQ weer, dan kan je dit recept ook heel gemakkelijk op de grill bereiden.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 500 ml Turkse yoghurt
- 1 rode kool
- Sap van een halve citroen
- 3 el Kikkoman sojasaus
- 1 el misopasta
- 1 el sesamolie
- 2 el sushi azijn
- 1 el honing
- 3 el Tahin
- 30 gr hazelnoten
- 3 takjes verse dragon
- Zout
Zo maak je het
Laat de Turkse yoghurt een nachtje uitlekken in een vergiet met een theedoek. Voeg 3 el Tahin, het sap van een halve citroen en een snuf zout toe aan de de uitgelekte yoghurt. Meng door elkaar. Bij weinig tijd zou je ook een hele dikke Griekse yoghurt kunnen nemen, deze hoef je niet uit te laten lekken.
Maak een marinade van de sojasaus, de miso, de sushi azijn, de sesamolie en de honing. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd hem in 8 parten of plakken van ca 1 cm dikte. Bestrijk de rode kool met de marinade en leg hem 8 – 10 minuten op de bbq. Draai de rode kool steak dan om en bestrijk hem nogmaals met de marinade en gaar hem nog een minuut of 4.
Leg de rode kool steaks op de uitgelekte yoghurt.
Garneer de geroosterde rode kool met verse dragon en gehakte hazelnoten.


Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan