
Italiaans hapje
Dit is een heel erg leuk Italiaans hapje. Simpel om te maken en ontzettend lekker. Leuk voor op de borrelplank of als antipasta bij een Italiaans etentje. Je maakt dit Italiaans hapje van kant-en-klare verse ravioli. Wij gebruikten de allergrootste die we konden vinden. Die heet officieel mezzelune, maar het kan dus ook met ravioli. Verzamel je favoriete Italiaanse kruiden, gebruik hiervoor verse kruiden, die geven het lekkerste resultaat en hak ze fijn. Maak dan een mengsel van ei, broodkruim (of paneermeel), geraspte parmezaanse kaas en fijngehakte verse kruiden en doop daar de ravioli in. Leg ze op een bakplaat en schuif de ravioli in de oven. Bak ze mooi goudbruin en klaar is je Italiaanse hapje. Wij serveren dit hapje met een zelfgemaakte walnoten pesto!



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 10-12 st.
- 500 gr verse ravioli (bijvoorbeeld met ricotta )
- 80 gr Grana Padano
- 60 gr broodkruim of paneermeel
- 70 gr walnoten
- 3 takjes rozemarijn
- 3 takjes tijm
- 15 gr basilicum
- 3 eieren (maat L )
- 50 ml olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eieren los in een mengkom. Rasp 25 gram Grana Padano. Meng samen met het broodkruim en tijmblaadjes door de losgeklopte eieren. Hak de rozemarijnnaaldjes zo fijn mogelijk en roer door het eimengsel. Haal de ravioli door het eimengsel. Bedek de ravioli met het broodkruimmengsel en leg op bakpapier. Drizzle er een klein beetje olijfolie over en zet de bakplaat 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de walnotenpesto. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Schud ze op een bord en laat ze afkoelen. Doe de walnoten, basilicum, stukje (ca 2cm) resterende Grana Padano en 50 ml olijfolie in een keukenmachine of hakmolentje van de staafmixer en mix tot er een mooie gladde pesto ontstaat. Breng goed op smaak met peper en zout.
Haal de ravioli uit de oven, leg ze op een mooie schaal en geef de walnotenpesto er bij.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in