Broccoli quiche met champignons
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 1 rol vers bladerdeeg
- 250 gr broccoli
- 250 gr kastanje champignons
- 100 gr oesterzwammen
- 6 eieren (maat M)
- 100 gr geraspte belegen kaas
- 3 el mosterd
- 2 el hazelnoten
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).
Leg het bladerdeeg in een ingevette taartvorm. Druk het deeg goed tegen de zijkanten en snijd te veel aan deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op de bodem en vul de taartvorm met een blinde vulling (bijvoorbeeld ongebakken rijst, droge bonen of speciale bakbonen). Bak de bodem in 15 minuten goudbruin.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook de roosjes beetgaar in 5 minuten.
Breek de eieren boven een mengkom. Klop ze los, voeg geraspte kaas en mosterd toe en roer er peper en zout door.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet ze even apart. Snijd de kastanje champignons in stukken. Verhit olijfolie in de koekenpan en bak de oesterzwammen en kastanje champignons op hoog vuur rondom bruin in 6-7 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de broccoli af en laat uitlekken. Schenk het eimengsel op de bladerdeeg bodem. Leg de broccoli, de kastanje champignons en oesterzwammen er in. Zet 15-20 minuten in de oven tot de vulling gaar is. Haal uit de oven en bestrooi met de hazelnoten, serveer de broccoli quiche eventueel met een groene salade.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in