Bifteki met feta
We blijven een beetje in Griekse sferen hangen hier. It runs in the family (Annika haar man is half Grieks). Het is ook gewoon een heerlijke keuken. Een keuken met weinig ingrediënten (wel altijd hele lekkere en verse) en bomvol smaak. Dat is precies waar wij van houden. Bifteki is eigenlijk gewoon een hamburger! Een Griekse hamburger dus, maar wel een bijzondere, want hij wordt vaak gevuld met feta. Echt heerlijk! Vaak wordt het heel simpel geserveerd met pitabrood of aardappeltjes en een Griekse salade of gegrilde groenten.
Gegrilde burger
Die burgers worden op de grill klaargemaakt. En dit doen we op de nieuwste aanwinst in onze keuken, namelijk de Copper Grill van George Foreman. Deze is niet alleen heel mooi om te zien, (kijk nou hoe mooi die koperen details zijn?) Maar vooral ook heel fijn in gebruik. Hij is groot genoeg om 8 bifteki burgers tegelijk te grillen, maar hij is ook weer zo compact, dat je hem makkelijk op kunt bergen. De platen met anti aanbaklaag zijn makkelijk schoon te houden (even vegen met een nat doekje en klaar ben je). En door de gekantelde constructie is het eindresultaat veel minder vet (dit wordt namelijk apart opgevangen in een bakje). De Copper Grill is super veelzijdig in gebruik. Je kan er lekkere tosti’s op maken, maar dus ook vlees, vis of groenten op grillen. Hij warmt razendsnel op waardoor je dus lekker snel aan tafel kunt. En hij is budget proof! Je kan de Copper Grill o.a. kopen bij bol.com
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr feta
- 1 ei
- Handje paneermeel
- 1 tl komijn
- 1 el oregano
- 1 takje verse munt
- Peper en zout
Lekker met
- Pitabrood
- Gegrilde groenten
- Griekse salade
- Tzatziki
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel de ui en hak deze fijn in je keukenmachine. Hak de knoflook fijn. Hak ook de blaadjes van de verse munt fijn.
Doe alle ingrediënten (behalve de feta) in een kom en meng het gehakt goed door elkaar. Breng het extra op smaak met peper en zout. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan extra paneermeel toe.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke stukken. Snijd de feta in blokjes van 2,5 x 1 cm. Leg een blokje feta op het gehakt en vouw het gehakt rondom de feta dicht. Uiteindelijk moet er een kleine ietwat langwerpige burger ontstaan.
Bak de bifteki op de George Foreman grill in ongeveer 10 minuten goudbruin. Leg er meteen ook wat courgette (of paprika of aubergine) naast en grill dit mee.
Serveer met pitabrood, tzatziki en een Griekse salade.
Dit bericht is in samenwerking met George Foreman, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in