Risotto met garnalen
Risotto is echt een crowd pleaser! Wij zijn er in ieder geval dol op. Het is net als pasta enorm veelzijdig. Van een tomatenrisotto tot een bietenrisotto je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Vandaag een risotto met garnalen en spinazie. Dit recept is heel simpel te maken, je hebt alleen wat tijd nodig om de risottorijst te laten garen. Wij vinden dat altijd wel een rustgevende bezigheid zo 1 voor 1 een soeplepel bouillon aan de risotto toevoegen tot de risotto gaar is (dat duurt ongeveer 35 minuten). Je maakt hem met tomaten, venkelzaad en spinazie. Het romige van de risotto past daar perfect bij. De Hollandse garnalen roer je net als de spinazie er het laatste moment doorheen, beiden hebben niet zoveel tijd nodig om garen en op te warmen. Voor een extra romig resultaat kun, wanneer de risotto klaar is, nog een klontje roomboter door de risotto heen roeren. Buon Appetito!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr risottorijst
- 400 gr spinazie
- 6 tomaten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- 300 gr Hollandse garnalen
- 1 liter kippenbouillon
- 2 tl venkelzaad
- Olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem, voeg de ui, knoflook en venkelzaad toe en fruit 5 minuten op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn.
Hak de tomaten in stukken. Roer door de risotto en bak 2-3 minuten mee.
Voeg een soeplepel hete bouillon toe aan de rijst en roer tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Voeg dan weer een lepel toe en herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 30-40 minuten. Voeg de spinazie toe en roer om tot de spinazie geslonken is. Voeg de Hollandse garnalen toe en schep ze 1-2 minuten door de rijst.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Neem de risotto van het vuur en roer het citroenrasp en-sap erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in