Aubergine uit de oven
Dit is een superlekker en makkelijk aubergine recept. Zo eentje die je gewoon in je standaard repertoire moet hebben. We maken de aubergines klaar in de oven (Airfryer kan ook) en serveren hem met Muhammara, hummus en bulgur. Echt een lekker bordje vol Midden Oosterse smaken. Wij zijn nogal dol op de Midden Oosterse keuken; het is kruidig, lekker en er vaak vegetarisch (dit recept is zelfs vegan!). Deze oven aubergines zijn dus niet alleen heel lekker, maar nog gezond ook. De muhammara maken we ook zelf, even hakken en het is klaar. Maar bij weinig tijd kan je het ook kant en klaar kopen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 280 gr bulgur
- 2 aubergines
- 4 puntpaprika's
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 40 gr walnoten
- 1 el granaatappelmelasse (of honing)
- 1 bouillonblokje
- 1,5 el Midden Oosterse specerijenmix (Souq)
- 1 tl komijn
- 6 takjes verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Flatbread
- Hummus
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Was de aubergines en de puntpaprika’s. Halveer de aubergines, verwijder het bovenste blad en snijd ze kruislings in. Bestrijk ze met olijfolie en de Midden Oosterse kruidenmix. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verwijder de zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snijd ze in stukjes. Besprenkel de helft (de andere helft bewaar je) met een klein beetje olijfolie en leg dit naast de aubergines. Rooster de groentes in 15 – 20 minuten gaar en zacht. Je kan dit ook in de Airfryer maken.
Kook de bulgur zoals op de verpakking vermeld staat in bouillon gaar. Voeg de resterende helft van de puntpaprika’s toe. Hak de peterselie fijn en voeg dit bij de bulgur. Breng de bulgur op smaak met peper en zout en het sap van een halve citroen.
Voor de muhammara maal je de geroosterde paprika met de knoflook, walnoten, komijn, een halve rode peper, het sap van een halve citroen, de granaatappelmelasse en een scheut olijfolie fijn. Het moet een smeuïge consistentie krijgen.
Serveer de geroosterde aubergines met de bulgur, muhammara, hummus en flatbread.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in