
Aubergine uit de oven
Dit is een superlekker en makkelijk aubergine recept. Zo eentje die je gewoon in je standaard repertoire moet hebben. We maken de aubergines klaar in de oven (Airfryer kan ook) en serveren hem met Muhammara, hummus en bulgur. Echt een lekker bordje vol Midden Oosterse smaken. Wij zijn nogal dol op de Midden Oosterse keuken; het is kruidig, lekker en er vaak vegetarisch (dit recept is zelfs vegan(. Deze oven aubergines zijn dus niet alleen heel lekker, maar nog gezond ook. De muhammara maken we ook zelf, even hakken en het is klaar. Maar bij weinig tijd kan je het ook kant en klaar kopen.
Geen tijd om te koken?
Over weinig tijd gepsroken, dit is een HelloFresh recept. Ideaal voor drukke mensen die lekker en vers willen eten, maar weinig tijd hebben om te koken. De ingrediënten worden bij je thuisbezorgd. Precies afgewogen, dus je hebt geen weegschaal nodig en je houdt niks over (lekker no waste). Iedere week kan je kiezen uit 30 recepten (vega, vis en vlees) en komt het een weekje niet uit, dan pauzeer je de box gewoon. Het leukste van HelloFresh vind ik dat je zo nieuwe keukens leert kennen. Het menu is super gevarieerd met recepten uit de Aziatische, Italiaanse, Mexicaanse, Japanse, Europese keuken en dus ook Midden Oosterse keuken. Hiermee leer je op een heel gemakkelijke manier, de smaken van andere culturen kennen. Leuk toch?



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 280 gr bulgur
- 2 aubergines
- 4 puntpaprika's
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 40 gr walnoten
- 1 el granaatappelmelasse (of honing)
- 1 bouillonblokje
- 1,5 el Midden Oosterse specerijenmix (Souq)
- 1 tl komijn
- 6 takjes verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Flatbread
- Hummus
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Was de aubergines en de puntpaprika’s. Halveer de aubergines, verwijder het bovenste blad en snijd ze kruislings in. Bestrijk ze met olijfolie en de Midden Oosterse kruidenmix. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verwijder de zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snijd ze in stukjes. Besprenkel de helft (de andere helft bewaar je) met een klein beetje olijfolie en leg dit naast de aubergines. Rooster de groentes in 15 – 20 minuten gaar en zacht. Je kan dit ook in de Airfryer maken.
Kook de bulgur zoals op de verpakking vermeld staat in bouillon gaar. Voeg de resterende helft van de puntpaprika’s toe. Hak de peterselie fijn en voeg dit bij de bulgur. Breng de bulgur op smaak met peper en zout en het sap van een halve citroen.
Voor de muhammara maal je de geroosterde paprika met de knoflook, walnoten, komijn, een halve rode peper, het sap van een halve citroen, de granaatappelmelasse en een scheut olijfolie fijn. Het moet een smeuïge consistentie krijgen.
Serveer de geroosterde aubergines met de bulgur, muhammara, hummus en flatbread.


Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan