aubergine recept

Aubergine uit de oven

Dit is een superlekker en makkelijk aubergine recept. Zo eentje die je gewoon in je standaard repertoire moet hebben. We maken de aubergines klaar in de oven (Airfryer kan ook) en serveren hem met Muhammara, hummus en bulgur. Echt een lekker bordje vol Midden Oosterse smaken. Wij zijn nogal dol op de Midden Oosterse keuken; het is kruidig, lekker en er vaak vegetarisch (dit recept is zelfs vegan!). Deze oven aubergines zijn dus niet alleen heel lekker, maar nog gezond ook. De muhammara maken we ook zelf, even hakken en het is klaar. Maar bij weinig tijd kan je het ook kant en klaar kopen.

ingredient aubergine
aubergine recept

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 280 gr bulgur
  • 2 aubergines
  • 4 puntpaprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 40 gr walnoten
  • 1 el granaatappelmelasse (of honing)
  • 1 bouillonblokje
  • 1,5 el Midden Oosterse specerijenmix (Souq)
  • 1 tl komijn
  • 6 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Flatbread
  • Hummus
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Was de aubergines en de puntpaprika’s. Halveer de aubergines, verwijder het bovenste blad en snijd ze kruislings in. Bestrijk ze met olijfolie en de Midden Oosterse kruidenmix. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verwijder de zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snijd ze in stukjes. Besprenkel de helft (de andere helft bewaar je) met een klein beetje olijfolie en leg dit naast de aubergines. Rooster de groentes in 15 – 20 minuten gaar en zacht. Je kan dit ook in de Airfryer maken.

  3. Kook de bulgur zoals op de verpakking vermeld staat in bouillon gaar.  Voeg de resterende helft van de puntpaprika’s toe. Hak de peterselie fijn en voeg dit bij de bulgur. Breng de bulgur op smaak met peper en zout en het sap van een halve citroen.

  4. Voor de muhammara maal je de geroosterde paprika met de knoflook, walnoten, komijn, een halve rode peper, het sap van een halve citroen, de granaatappelmelasse en een scheut olijfolie fijn. Het moet een smeuïge consistentie krijgen.

  5. Serveer de geroosterde aubergines met de bulgur, muhammara, hummus en flatbread.

aubergine uit de oven
midden oosterse schotel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in