Thaise salade met couscous
Ik ben dol op couscous. Het is voor mij het ideale ingrediënt voor een makkelijke “snel klaar maaltijd”. Meestal eet ik het in de vorm van een couscoussalade maar ook wel eens als bijgerecht bij een Arabisch stoofpotje bijvoorbeeld. En hoewel couscous vooral bekend staat in de Midden Oosterse keuken, gooien we het vandaag op de Aziatische tour. Deze Thaise salade is heerlijk als lunch of als maaltijdsalade voor het avondeten. Serveer er gegrilde kip, garnalen of vis bij en je hebt een heerlijk en gezond diner.
Thaise dressing
Kijk couscous is één, maar de dressing maakt een salade echt af. Ik maakte deze Thaise dressing met Kikkoman sojasaus (minder zout), wat gembersiroop, sesamolie en limoen. Hele spannende smaken bij elkaar. Alles zit er in zoet, zuur, zout, pittig en Umami. Japanse sojasaus heeft van zichzelf al heel veel smaak (aroma), dus veel meer heb je dan eigenlijk niet nodig. Deze sojasaus wordt gebrouwen (zo noemen ze dat) van enkel natuurlijke ingrediënten en dat proef je terug. Je kan sojasaus gebruiken om te wokken, natuurlijk bij je sushi, maar je kan er dus ook een lekkere dressing van maken. Probeer het zelf maar eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 175 gr couscous
- 1/4 rode kool
- 200 gr wortelen
- 3 st. lente ui
- 8 st. mini komkommers
- 50 gr cashewnoten
- Evt. zwart sesamzaad
Thaise dressing
- 2 el Kikkoman sojasaus (minder zout)
- 2 el sesamolie
- Sap van een limoen
- 1 el gembersiroop
- 1 tl chilipeper
Zo maak je het
Doe de couscous in een kom. Giet er kokend water op, tot 1 cm boven de couscous. Dek dit af met een bord en laat even 5 minuten staan. Roer de couscous los met een vork en doe in een kom.
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes en schaaf dunne plakjes van de komkommer, dit gaat het makkelijkste met een mandoline. Rasp de wortelen grof en snijd de lente ui in ringen, Voeg dit bij de couscous.
Voeg de dressing toe aan de couscoussalade en meng door elkaar. Garneer de Thaise salade met gehakte cashewnoten en eventueel wat zwart sesamzaad.
Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees onze disclaimer.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.