Menu
thaise-couscoussalade-5458.jpg

Thaise couscoussalade

Ik ben dol op couscous. Het is voor mij het ideale ingrediënt voor een makkelijke “snel klaar maaltijd”. Meestal eet ik het in de vorm van een couscoussalade maar ook wel eens als bijgerecht bij een Arabisch stoofpotje bijvoorbeeld. En hoewel couscous vooral bekend staat in de Midden Oosterse keuken, gooien we het vandaag op de Aziatische tour. Deze Thaise couscoussalade is heerlijk als lunch of als maaltijdsalade voor het avondeten. Serveer er gegrilde kip, garnalen of vis bij en je hebt een heerlijk en gezond diner.

Thaise dressing

Kijk couscous is één, maar de dressing maakt een salade echt af. Ik maakte deze Thaise dressing met Kikkoman sojasaus (minder zout), wat gembersiroop, sesamolie en limoen. Hele spannende smaken bij elkaar.  Alles zit er in zoet, zuur, zout, pittig en Umami. Japanse sojasaus heeft van zichzelf al heel veel smaak (aroma), dus veel meer heb je dan eigenlijk niet nodig. Deze sojasaus wordt gebrouwen (zo noemen ze dat) van enkel natuurlijke ingrediënten en dat proef je terug. Je kan sojasaus gebruiken om te wokken, natuurlijk bij je sushi, maar je kan er dus ook een lekkere dressing van maken. Probeer het zelf maar eens.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 175 gr couscous
  • 1/4 rode kool
  • 200 gr wortelen
  • 3 st. lente ui
  • 8 st. mini komkommers
  • 50 gr cashewnoten
  • Evt. zwart sesamzaad

Thaise dressing

  • 2 el Kikkoman sojasaus (minder zout)
  • 2 el sesamolie
  • Sap van een limoen
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl chilipeper

Zo maak je het

  1. Doe de couscous in een kom. Giet er kokend water op, tot 1 cm boven de couscous. Dek dit af met een bord en laat even 5 minuten staan. Roer de couscous los met een vork en doe in een kom.

  2. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

  3. Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes en schaaf dunne plakjes van de komkommer. Rasp de wortelen grof en snijd de lente ui in ringen, Voeg dit bij de couscous.

  4. Voeg de dressing toe aan de couscoussalade en meng door elkaar. Garneer de Thaise salade met gehakte cashewnoten en eventueel wat zwart sesamzaad.

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan