pizza van Turks brood

Turks brood pizza

Lekker makkelijk! Deze Turks brood pizza is zo gemaakt. Net zoals je misschien een favoriet hebt voor een Italiaanse pizza kun je een pizza van Turks brood ook beleggen met wat jij lekker vindt: van vier kazen (quattro formaggi) tot salami met kaas. Op dezebroodpizza kun je ook gemakkelijk restjes groenten kwijt. Zo is dat handje broccoliroosjes, wat nog in de koelkast ligt toch ergens goed voor. Deze pizza van Turks brood is lekker snel klaar omdat we tomatentapenade gebruiken in plaats zelfgemaakte tomatensaus. De tapenade bestrijk je royaal op de helften Turks brood. Als topping kozen wij voor stukjes courgette, plakjes champignons en rode uiringen. Bak alles kort in de pan tot dat de groenten een kleurtje krijgen, ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, de oven doet de rest van het werk. Garneer met feta, blaadjes verse basilicum en eventueel rozijnen. Die staan niet op de foto, maar zijn een hele lekkere toevoeging. Strooi ze na het bakken van de Turks broodpizza over de pizza, in de oven kunnen rozijnen namelijk heel snel verbranden. Voor dit recept kun je een vers Turks brood gebruiken, maar wanneer je daar niet aan kunt komen dan is een afbak Turks brood ook prima. Bak hem dan eerst af voordat je aan het recept begint.

ingredient pizza
Turks brood pizza
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 pizza

  • 1 Turks brood
  • 2 courgettes
  • 250 gr kastanje champignons
  • 3 rode uien
  • 125 gr tomatentapenade
  • 150 gr feta
  • 2 takjes basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Snijd het Turkse brood door midden. Leg de Turks brood helften met de snijkant boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer ze met de tomatentapenade.

  3. Pel de rode uien en snijd ze in ringen. Was de courgettes en snijd in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

  4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen in 3-4 minuten al omscheppend goudbruin. Breng ze op smaak met peper en zout. Neem ze uit de pan en verdeel ze over de Turks brood helften.

  5. Verhit eventueel opnieuw wat olijfolie in de koekenpan en bak de champignons en blokjes courgette rondom bruin in 3-4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en verdeel ze over het Turks brood.

  6. Verkruimel de feta over de Turks brood helften en zet ze in de oven. Bak de pizza in 8-10 minuten knapperig. Garneer met de blaadjes verse basilicum. Drizzle er nog wat van jouw favoriete olijfolie over en snijd in punten of stukken.

pizza van Turks brood
ingredient champignons

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.