Blueberry muffins
Een heerlijke snelle klassieker: deze blueberry muffins maak je in 10 minuten, daarna 20 minuten in de oven en klaar zijn ze! Aan het beslag hebben we wat kaneel toevoegt wat de muffins een lekkere kruidige smaak geeft en ze ruiken ook nog eens heerlijk. Om de blauwe bessen muffins te maken meng je eerst alle droge ingrediënten door elkaar en in een andere kom meng je alle natte ingrediënten door elkaar. Daarna schep je de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Je hebt er niet eens een mixer voor nodig! Heel simpel dus. Dit recept is voor ongeveer 10 muffins. Gebruik stukjes bakpapier of papieren muffinvormpjes en vul ze tot een halve centimeter onder de rand, dan puffen/rijzen ze tijdens het bakken mooi boven het vormpje uit, zoals dat bij echte muffins hoort! Je kunt de papieren muffinvormpjes het beste in een muffinvorm zetten. Drizzle er na het bakken wat ahornsiroop (maplesyrup) over voor een extra lekkere muffin. Liever een gezondere versie? Probeer deze dan eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 10 st.
- 300 gr bloem
- 125 gr witte basterdsuiker
- 200 ml volle melk
- 2 eieren
- 4 tl bakpoeder
- 150 gr blauwe bessen
- 2 tl kaneel
- 2-3 el ahornsiroop
- 0,5 tl zout
- 100 ml zonnebloemolie
Materiaal
- 1 muffinvorm met 12 gaatjes (of 2 van 6)
- 10 papieren cupcake of muffinvormpjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
- Doe de basterdsuiker, bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en zout bij elkaar in een mengkom, roer de ingrediënten door met een lepel. In een andere kom doe je alle natte ingrediënten. De eieren, melk en zonnebloemolie, klop deze met een garde door elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten. Spatel ze door elkaar (met bijvoorbeeld een lepel, of spatel) tot je een beslag krijgt, het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn. Schep de blauwe bessen door het beslag. Houd er een paar achter om ze over de muffins te strooien.
- Bekleed de muffinvorm met muffin- of cupcakepapiertjes (invetten is niet nodig). Verdeel het beslag over de vormpjes tot een 0,5 centimeter onder de rand. Strooi de achtergehouden blauwe bessen over de muffins.
- Bak de blueberry muffins in 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Haal uit de oven en drizzle er ahornsiroop over.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in