
Gado Gado bowl met tempeh
Deze Gado Gado bowl met tempeh is lekker als lunch maar kan ook prima als lichte avondmaaltijd. Een lekker vegetarische salade van noedels met groenten en de bekende pindasaus. Welke je overigens niet moet verwarren met je pindasaus van een patatje oorlog. Dit is meer een dressing, op basis van melk en pindakaas. Je eet hem dus ook koud. En dat is heerlijk in combinatie met de lauwwarme groenten. Eenmaal geproefd, ben je vast net zo verkocht als wij.
Gemarineerde tempeh
De truc voor lekkere tempeh is gewoon een hele lekkere marinade maken. Zo simpel is het. Tempeh heeft van zichzelf niet zoveel smaak. Je moet het dus echt zelf lekker maken. En dat doen we met Kikkoman sojasaus, deze zit bomvol smaak en aroma. Veel meer heb je dan eigenlijk niet nodig. Wij voegen enkel een beetje sambal en knoflook toe. En dan wordt die saaie tempeh ineens een smaakbom. Extra lekker om het krokant te bakken. Dan heeft deze noedelsalade alles. Knapperige tempeh, frisse groenten, een tikkeltje zoete pindadressing, zoet zure komkommer en heel veel Umami. Probeer het zelf maar eens.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 250 gr tempeh
- 270 gr noedels
- 4 eieren
- 200 gr sperziebonen
- 150 gr rode kool
- 125 gr taugé
- 2 st lente ui
- 2 el sushi azijn
- Zonnebloemolie
Marinade
- 2 el Kikkoman sojasaus (Less salt)
- 1 el honing
- 2 tl sambal
- 1 teentje knoflook
Pindasaus
- 3 el pindakaas
- 2 el ketjap
- 1 tl sambal
- 250 ml (plantaardige) melk
- Sap van een halve limoen
Zo maak je het
Begin met het marineren van de tempeh. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd de tempeh in lange repen en leg ze in de marinade. Hoe langer je dit laat staan, des te lekkerder het wordt. Bak de tempeh rondom knapperig in een royale scheut zonnebloemolie.
Kook de noedels zoals op de verpakking vermeld staat. Was en punt de sperziebonen en blancheer ze in 5 minuten gaar in water met zout. Blancheer de taugé een minuutje mee. Kook de eieren in 6 minuten in gekookt water half zacht, of langer als je van hard gekookte eieren houdt. Laat ze schrikken in koud water, pel de eieren en halveer ze.
Snijd de rode kool in repen. Meng dit met de sushi azijn. Hier krijgt het een hele lekkere zoetzure smaak van.
Meng alle ingrediënten voor de pindasaus door elkaar.
Verdeel de noedels over 4 kommen. Leg de gebakken tempeh en sperziebonen en een gekookt eitje er op. Verdeel de rode kool over de bowls. Garneer de salade met de pindasaus en wat fijngesneden lente ui.


Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan