Gado Gado bowl met tempeh
Deze Gado Gado bowl met tempeh is lekker als lunch maar kan ook prima als lichte avondmaaltijd. Een lekker vegetarische salade van noedels met groenten en de bekende pindasaus. Welke je overigens niet moet verwarren met je pindasaus van een patatje oorlog. Dit is meer een dressing, op basis van melk en pindakaas. Je eet hem dus ook koud. En dat is heerlijk in combinatie met de lauwwarme groenten. Eenmaal geproefd, ben je vast net zo verkocht als wij.
Gemarineerde tempeh
De truc voor lekkere tempeh is gewoon een hele lekkere marinade maken. Zo simpel is het. Tempeh heeft van zichzelf niet zoveel smaak. Je moet het dus echt zelf lekker maken. En dat doen we met Kikkoman sojasaus, deze zit bomvol smaak en aroma. Veel meer heb je dan eigenlijk niet nodig. Wij voegen enkel een beetje sambal en knoflook toe. En dan wordt die saaie tempeh ineens een smaakbom. Extra lekker om het krokant te bakken. Dan heeft deze noedelsalade alles. Knapperige tempeh, frisse groenten, een tikkeltje zoete pindadressing, zoet zure komkommer en heel veel Umami. Probeer het zelf maar eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr tempeh
- 270 gr noedels
- 4 eieren
- 200 gr sperziebonen
- 150 gr rode kool
- 125 gr taugé
- 2 st lente ui
- 2 el sushi azijn
- Zonnebloemolie
Marinade
- 2 el Kikkoman sojasaus (Less salt)
- 1 el honing
- 2 tl sambal
- 1 teentje knoflook
Pindasaus
- 3 el pindakaas
- 2 el ketjap
- 1 tl sambal
- 250 ml (plantaardige) melk
- Sap van een halve limoen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het marineren van de tempeh. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd de tempeh in lange repen en leg ze in de marinade. Hoe langer je dit laat staan, des te lekkerder het wordt. Bak de tempeh rondom knapperig in een royale scheut zonnebloemolie.
Kook de noedels zoals op de verpakking vermeld staat. Was en punt de sperziebonen en blancheer ze in 5 minuten gaar in water met zout. Blancheer de taugé een minuutje mee. Kook de eieren in 6 minuten in gekookt water half zacht, of langer als je van hard gekookte eieren houdt. Laat ze schrikken in koud water, pel de eieren en halveer ze.
Snijd de rode kool in repen, dit gaat het makkelijkste met een mandoline (deze hebben wij). Meng dit met de sushi azijn. Hier krijgt het een hele lekkere zoetzure smaak van.
Meng alle ingrediënten voor de pindasaus door elkaar.
Verdeel de noedels over 4 kommen. Leg de gebakken tempeh en sperziebonen en een gekookt eitje er op. Verdeel de rode kool over de bowls. Garneer de salade met de pindasaus en wat fijngesneden lente ui.
Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in