Mexicaanse burrito’s
Wij zijn dol op de Mexicaanse keuken. Of het nou enchiladas, nacho’s of deze burrito’s zijn, we vinden het allemaal lekker. In plaats van gehakt of kip vullen we deze burrito’s met rijst, mais, bonen en guacamole. Superlekker en eens wat anders dan vlees of kip. Dit burrito recept is familieproof en past goed als je het ook fijn vindt om wat minder vaak vlees te eten. Door rijst en bonen toe te voegen aan de burrito’s vullen ze goed en daardoor is het echt een volwaardige avondmaaltijd. Ga jij deze Mexicaanse burrito’s maken?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 2-4 personen
- 4 grote wraps
- 2 st baby Romaine sla
- 2 paprika's
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr kidneybonen (uit blik)
- 100 gr mais (uit blik)
- 200 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 75 gr rijst
- 4 plakjes Cheddar kaas
- 4 el guacamole
- 2 tl taco kruiden
- Chilipeper en zout
- olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en zet apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Was de paprika’s en snijd deze in repen.
Fruit de ui en de knoflook aan in iets olijfolie. Voeg de paprikareepjes toe en bak deze mee. Voeg de taco kruiden en wat chilipeper toe en bak dit mee.
Spoel de bonen en de maïs af onder de kraan en voeg ze samen met de tomatenblokjes bij de paprika’s. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes stoven.
Snijd de romaine sla in repen.
Verwarm de wrap kort in een droge koekenpan. Verdeel een lepel van de rijst over de wrap. Voeg dan 2 lepels van het paprika mengsel toe. Leg hier meteen een plakje cheddar op zodat dit een beetje kan smelten. Maak af met wat sla en een lepel guacamole.
Vouw de buitenkanten van de burrito eerst naar binnen en rol hem dan op. Lekker met extra guacamole. Je kan de burrito’s ook in de oven maken, maar dan serveer je de sla en de guacamole apart.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in