Burrito's met rijst

Mexicaanse burrito’s

Wij zijn dol op de Mexicaanse keuken. Of het nou enchiladas, nacho’s of deze burrito’s zijn, we vinden het allemaal lekker. In plaats van gehakt of kip vullen we deze burrito’s met rijst, mais, bonen en guacamole. Superlekker en eens wat anders dan vlees of kip. Dit burrito recept is familieproof en past goed als je het ook fijn vindt om wat minder vaak vlees te eten. Door rijst en bonen toe te voegen aan de burrito’s vullen ze goed en daardoor is het echt een volwaardige avondmaaltijd. Ga jij deze Mexicaanse burrito’s maken?

Burrito's met rijst

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 2-4 personen

  • 4 grote wraps
  • 2 st baby Romaine sla
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr kidneybonen (uit blik)
  • 100 gr mais (uit blik)
  • 200 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 75 gr rijst
  • 4 plakjes Cheddar kaas
  • 4 el guacamole
  • 2 tl taco kruiden
  • Chilipeper en zout
  • olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en zet apart.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Was de paprika’s en snijd deze in repen.

  3. Fruit de ui en de knoflook aan in iets olijfolie. Voeg de paprikareepjes toe en bak deze mee. Voeg de taco kruiden en wat chilipeper toe en bak dit mee.

  4. Spoel de bonen en de maïs af onder de kraan en voeg ze samen met de tomatenblokjes bij de paprika’s. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes stoven.

  5. Snijd de romaine sla in repen.

  6. Verwarm de wrap kort in een droge koekenpan. Verdeel een lepel van de rijst over de wrap. Voeg dan 2 lepels van het paprika mengsel toe. Leg hier meteen een plakje cheddar op zodat dit een beetje kan smelten. Maak af met wat sla en een lepel guacamole.

  7. Vouw de buitenkanten van de burrito eerst naar binnen en rol hem dan op. Lekker met extra guacamole. Je kan de burrito’s ook in de oven maken, maar dan serveer je de sla en de guacamole apart.

Vegan burrito

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in