
Mexicaanse burrito’s
Wij zijn dol op de Mexicaanse keuken. Of het nou enchiladas, nacho’s of deze burrito’s zijn, we vinden het allemaal lekker. In plaats van gehakt of kip vullen we deze burrito’s met rijst, mais, bonen en guacamole. Superlekker en eens wat anders dan vlees of kip. Dit burrito recept is familieproof en past goed als je het ook fijn vindt om wat minder vaak vlees te eten. Door rijst en bonen toe te voegen aan de burrito’s vullen ze goed en daardoor is het echt een volwaardige avondmaaltijd. Ga jij deze Mexicaanse burrito’s maken?
Vegetarisch en vegan!
Dit burrito recept is niet alleen vegetarisch, maar ook 100% vegan. In plaats van cheddar kaas hebben we de plakken van Nurishh met cheddar smaak gebruikt. En echt, je proeft het verschil niet. Nurishh is een nieuw vegan merk in Nederland en in het assortiment vind je onder andere vegan plakken met cheddar smaak, vegan rasp, vegan mozzarella rasp en plakken origineel. Vanaf 14 juni zijn de producten exclusief verkrijgbaar bij de Albert Heijn. In dit recept gebruiken we de plakken met cheddar smaak en echt waar, het smaakt precies hetzelfde als ‘normale’ cheddar. De Nurishh plakken zijn superhandig om altijd in de koelkast te hebben liggen. Is er iemand lactose intolerant of vegan? Dan heb je de perfecte vervanger gevonden, zonder dat je de smaak aantast. En zo kun je met het hele gezin genieten van deze heerlijke Mexicaanse burrito’s.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 2-4 personen
- 4 grote wraps
- 2 st baby Romaine sla
- 2 paprika's
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr kidneybonen (uit blik)
- 100 gr mais (uit blik)
- 200 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 75 gr rijst
- 4 st Nurishh plakken met cheddar smaak
- 4 el guacamole
- 2 tl taco kruiden
- Chilipeper en zout
- olijfolie
Zo maak je het
Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en zet apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Was de paprika’s en snijd deze in repen.
Fruit de ui en de knoflook aan in iets olijfolie. Voeg de paprikareepjes toe en bak deze mee. Voeg de taco kruiden en wat chilipeper toe en bak dit mee.
Spoel de bonen en de maïs af onder de kraan en voeg ze samen met de tomatenblokjes bij de paprika’s. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes stoven.
Snijd de romaine sla in repen.
Verwarm de wrap kort in een droge koekenpan. Verdeel een lepel van de rijst over de wrap. Voeg dan 2 lepels van het paprika mengsel toe. Leg hier meteen een plakje Nurissh met cheddar smaak op zodat dit een beetje kan smelten. Maak af met wat sla en een lepel guacamole.
Vouw de buitenkanten van de burrito eerst naar binnen en rol hem dan op. Lekker met extra guacamole. Je kan de burrito’s ook in de oven maken, maar dan serveer je de sla en de guacamole apart.


Dit bericht is in samenwerking met Nurishh. Lees hier onze disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan