Blueberry muffins

Blueberry muffins

Een heerlijke snelle klassieker: deze blueberry muffins maak je in 10 minuten, daarna 20 minuten in de oven en klaar zijn ze! Aan het beslag hebben we wat kaneel toevoegt wat de muffins een lekkere kruidige smaak geeft en ze ruiken ook nog eens heerlijk. Om de blauwe bessen muffins te maken meng je eerst alle droge ingrediënten door elkaar en in een andere kom meng je alle natte ingrediënten door elkaar. Daarna schep je de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Je hebt er niet eens een mixer voor nodig! Heel simpel dus. Dit recept is voor ongeveer 10 muffins. Gebruik stukjes bakpapier of papieren muffinvormpjes en vul ze tot een halve centimeter onder de rand, dan puffen/rijzen ze tijdens het bakken mooi boven het vormpje uit, zoals dat bij echte muffins hoort! Je kunt de papieren muffinvormpjes het beste in een muffinvorm zetten. Drizzle er na het bakken wat ahornsiroop (maplesyrup) over voor een extra lekkere muffin. Liever een gezondere versie? Probeer deze dan eens.

Blueberry muffins
Blueberry muffins

Ingrediënten voor 10 st.

  • 300 gr bloem
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 200 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 4 tl bakpoeder
  • 150 gr blauwe bessen
  • 2 tl kaneel
  • 2-3 el ahornsiroop
  • 0,5 tl zout
  • 100 ml zonnebloemolie

Materiaal

  • 1 muffinvorm met 12 gaatjes (of 2 van 6)
  • 10 papieren cupcake of muffinvormpjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Doe de basterdsuiker, bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en zout bij elkaar in een mengkom, roer de ingrediënten door met een lepel. In een andere kom doe je alle natte ingrediënten. De eieren, melk en zonnebloemolie, klop deze met een garde door elkaar.
  3. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten. Spatel ze door elkaar (met bijvoorbeeld een lepel, of spatel) tot je een beslag krijgt, het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn. Schep de blauwe bessen door het beslag. Houd er een paar achter om ze over de muffins te strooien.
  4. Bekleed de muffinvorm met muffin- of cupcakepapiertjes (invetten is niet nodig). Verdeel het beslag over de vormpjes tot een 0,5 centimeter onder de rand. Strooi de achtergehouden blauwe bessen over de muffins.
  5. Bak de blueberry muffins in 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Haal uit de oven en drizzle er ahornsiroop over.
Blueberry muffins
Blueberry muffins

Tags

High tea Kinderrecepten Muffins Ei Notenvrije recepten Moederdag Pasen Verjaardag Oven Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in