stroopwafelcake

Stroopwafel tulband cake

Met kerst mag een tulband cake echt niet ontbreken. Bakken is zo leuk om te doen en zo’n mooie tulband staat gewoon heel feestelijk op tafel. Vind je ook niet? Qua vulling kan je volop variëren, maak hem lekker kerstig met cranberry’s of geef de tulband een oerhollandse twist door stroopwafels toe te voegen. Yes dit is zo lekker en heel makkelijk om te maken. Aan het cakebeslag voeg je wat gehakte stukjes stroopwafel toe en tot slot giet je gesmolten witte chocolade over de stroopwafelcake. Kop koffie erbij en je hoort ons niet meer. De tulbandvorm is van Nordic Ware, ze hebben echt een prachtig assortiment aan vormen. We willen ze allemaal.

ingrediënten voor cake met bosvruchten
tulband cake
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 8 - 10 personen

  • 200 gr zachte roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gr bloem
  • 175 gr witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 st. stroopwafel
  • 180 gr witte chocolade
  • Snuf zout

Materiaal

  • Tulband vorm 23 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Klop de roomboter met de suiker luchtig met een mixer. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze door de boter.

  3. Voeg de bloem, het bakpoeder en een snufje zout toe en mix nog even kort.

  4. Hak de stroopwafels in stukjes en spatel de helft door het beslag. De andere helft bewaar je ter garnering. Giet het beslag in de ingevette tulband vorm. Bak de tulband cake in. 50 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De stroopwafelcake is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt wanneer je deze in de cake steekt. Laat de cake helemaal afkoelen.

  5. Laat de witte chocolade au bain marie smelten. Giet de gesmolten chocolade over de tulband cake. Garneer de stroopwafelcake met de resterende stukjes stroopwafel.

stroopwafelcake
stroopwafel tulband cake
stroopwafelcake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.