
Stroopwafel tulband cake
Met kerst mag een tulband cake echt niet ontbreken. Bakken is zo leuk om te doen en zo’n mooie tulband staat gewoon heel feestelijk op tafel. Vind je ook niet? Qua vulling kan je volop variëren, maak hem lekker kerstig met cranberry’s of geef de tulband een oerhollandse twist door stroopwafels toe te voegen. Yes dit is zo lekker en heel makkelijk om te maken. Aan het cakebeslag voeg je wat gehakte stukjes stroopwafel toe en tot slot giet je gesmolten witte chocolade over de stroopwafelcake. Kop koffie erbij en je hoort ons niet meer. De tulbandvorm is van Nordic Ware, ze hebben echt een prachtig assortiment aan vormen. We willen ze allemaal.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 8 - 10 personen
- 200 gr zachte roomboter (kamertemperatuur)
- 200 gr bloem
- 175 gr witte basterdsuiker
- 4 eieren
- 2 tl bakpoeder
- 3 st. stroopwafel
- 180 gr witte chocolade
- Snuf zout
Materiaal
- Tulband vorm 23 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
Klop de roomboter met de suiker luchtig met een mixer. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze door de boter.
Voeg de bloem, het bakpoeder en een snufje zout toe en mix nog even kort.
Hak de stroopwafels in stukjes en spatel de helft door het beslag. De andere helft bewaar je ter garnering. Giet het beslag in de ingevette tulband vorm. Bak de tulband cake in. 50 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De stroopwafelcake is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt wanneer je deze in de cake steekt. Laat de cake helemaal afkoelen.
Laat de witte chocolade au bain marie smelten. Giet de gesmolten chocolade over de tulband cake. Garneer de stroopwafelcake met de resterende stukjes stroopwafel.



Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan