
Herfstsalade met pompoen
Zoek je nog een gezonder kerstrecept? Dan is deze herfstsalade met pompoen en peer echt een aanrader. Eenvoudig maar toch feestelijk! Deze salade maak je met pompoen die je in de oven roostert. Dat kun je op verschillende manieren doen. Je kunt de pompoen eerst schillen en dan in parten snijden, je kunt de pompoen in parten snijden en na het roosteren het pompoenvlees eruit snijden of je kookt pompoenblokjes en roostert die in de oven. Gebruik je een flespompoen? Dan kun je de schil zelfs gewoon eten. Pompoen krijgt een hele lekkere zoete smaak wanneer je hem in de oven hebt geroosterd, samen met granaatappel en spinazie heb je een hele lekkere combinatie!



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 1 pompoen
- 2 peren
- 100 gr baby bladspinazie
- 50 gr granaatappelpitjes
- 80 gr noten (hazel-, pistache- en walnoten)
- 200 gr zoete pompoenhummus
- 3 el honing
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- 2 takjes basilicum (blaadjes)
- (Chili)peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden hetelucht.
Halveer de pompoen, snijd in parten van 2-3 centimeter dik. Verwijder de schil, de pitten en het harige gedeelte. Leg de pompoenparten op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie en chilipeper. Zet de bakplaat 30 minuten in de oven tot de pompoenparten zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in mooie plakjes.
Meng de honing met de witte wijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Doe de spinazie in een mengkom en schenk de honingdressing er bij, hussel goed om zodat alle blaadjes bedekt zijn met de dressing.
Verdeel de pompoenhummus over de schaal (of borden). Leg de pompoenparten er op, verdeel de spinazieblaadjes er over. Leg de plakjes peer er bij. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Hak ze grof en strooi ze over de salade. Garneer de salade met de granaatappelpitjes en blaadjes basilicum.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan