Kersttulband met cranberry’s
Bij Kerst hoort een kersttulband. Niet alleen prachtig om te zien maar vooral ook heel lekker. En eenvoudig om te maken. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, bijvoorbeeld met stroopwafel of liever klassiek. Deze tulband vullen we met cranberry’s. En eroverheen gaat een heerlijk fris sinaasappelglazuur.
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 gr (boven – en onderwarmte).
Klop de roomboter met de suiker luchtig met een mixer. Voeg één voor één de eieren toe en mix deze mee.
Voeg de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, een snuf zout, de kaneel en de rasp van 1 sinaasappel (wel eerst wassen) toe. Mix het beslag nog even kort, totdat het één geheel vormt.
Spatel de cranberry’s door het beslag. Verdeel ook een paar cranberry’s over de bodem van de vorm.
Vet de tulbandvorm in met een bakspray en giet het beslag in de vorm. Bak de kersttulband in ongeveer 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De tulband cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt wanneer je deze in het midden van de cake steekt.
Laat de tulband volledig afkoelen op een taartrooster.
Maak een sinaasappelicing door het sinaasappelsap te mengen met de poedersuiker. Het moet niet te slap zijn, anders druipt het meteen van de cake af. Is het te slap voeg dan een lepel extra poedersuiker toe. Drizzle de sinaasappelicing over de kersttulband.
Kersttulband bewaren
Je kunt de tulband cake ongeveer 2 dagen bewaren buiten de koelkast. Invriezen kan ook.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in

