Makkelijke chocoladetruffels van ganache
Loopt het water je in de mond van deze lekkere chocoladetruffels? Dat snappen we. Goed nieuws, het is een heel makkelijk recept. Voor deze ganache truffels heb je slechts 4 ingrediënten nodig: chocola, slagroom, boter en een beetje cacao om ze in te rollen. That’s it. Ook leuk om samen met je kind te maken. Lekker kliederen in de keuken en daarna samen opeten. Liever truffels met een romige witte vulling? Probeer dan dit recept eens.
Liever een krokant laagje? Rol de chocoladetruffels door wat gehakte nootjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 30 st.
- 150 gr pure chocolade
- 150 ml slagroom
- 25 gr boter
- Cacao
Zo maak je het
Verwarm de slagroom in een pannetje.
Hak de chocolade in kleine stukjes. Doe in een kom. Voeg de hete slagroom en. boter toe en roer het goed door elkaar.
Laat de chocolade ganache een uurtje opstijven in de koelkast.
Vorm truffels ter grootte van een 2 euro munt. Rol ze door de cacao. Bewaar de chocolade truffels in de koelkast.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.