
Makkelijke chocoladetruffels van ganache
Loopt het water je in de mond van deze lekkere chocoladetruffels? Dat snappen we. Goed nieuws, het is een heel makkelijk recept. Voor deze ganache truffels heb je slechts 4 ingrediënten nodig: chocola, slagroom, boter en een beetje cacao om ze in te rollen. That’s it. Ook leuk om samen met je kind te maken. Lekker kliederen in de keuken en daarna samen opeten. Liever truffels met een romige witte vulling? Probeer dan dit recept eens.

Liever een krokant laagje? Rol de chocoladetruffels door wat gehakte nootjes.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 30 st.
- 150 gr pure chocolade
- 150 ml slagroom
- 25 gr boter
- Cacao
Zo maak je het
Verwarm de slagroom in een pannetje.
Hak de chocolade in kleine stukjes. Doe in een kom. Voeg de hete slagroom en. boter toe en roer het goed door elkaar.
Laat de chocolade ganache een uurtje opstijven in de koelkast.
Vorm truffels ter grootte van een 2 euro munt. Rol ze door de cacao. Bewaar de chocolade truffels in de koelkast.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan