Menu

Video: DIY Slagroomtruffels met chocola

Oh jongens, deze video is niet goed als je op dieet bent. Ik maak slagroomtruffels met chocola. En ze zijn te lekker voor woorden. Af en toe moet je jezelf verwennen (verplicht!). En als je dat dan doet, doe het dan goed. En goed doe je het zeker met deze slagroomtruffels. Ik moest me tijdens het maken echt inhouden om ze niet allemaal op te eten. Gelukkig heb ik een aantal uitdeel-adresjes. Dit voorkomt dat ik helemaal dichtgroei. Maak ze dus vooral als je bezoek verwacht en je niet alles zelf op hoeft te eten. Hoewel dat ook gewoon kan natuurlijk..In de DIY laat ik zien hoe je heel eenvoudig deze slagroomtruffels met chocola maakt. Want het is ook nog eens supermakkelijk om te maken. Nog een reden om de keuken in te duiken.

Deze slagroomtruffels smaken goed bij een kopje koffie of thee, maar het is ook leuk om ze cadeau te doen als je bij iemand op bezoek gaat. Doe ze in een leuk zakje of doosje en je scoort zeker punten! Abonneer je wel nog even op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 16 st.
125 ml slagroom
100 gr suiker
175 gr boter
200 gr chocola
50 gr cacao

Zo maak je het
Verwarm de slagroom met de suiker in een pan tot de suiker gaat smelten. Laat dit afkoelen.

Klop de boter op en voeg beetje bij beetje de slagroom toe.

Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit hiermee truffels op een plaat. Is het mengsel nog te vloeibaar? Leg de spuitzak dan even in de koelkast.

Laat de truffels ongeveer een half uurtje uitharden in de vriezer.

Smelt 125 gram chocolade au bain marie. Haal de chocola van het vuur als deze gesmolten is en voeg de overige 75 gram toe. Op deze manier koelt de chocolade sneller af en hard hij mooi uit.

Haal de truffels beetje bij beetje uit de vriezer en haal deze door de chocolade. Haal de truffels vervolgens door de cacao.

Je kunt de truffels ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

slagroomtruffels met chocola

slagroomtruffels met chocola

slagroomtruffels met chocola

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

 • Madelon
  7 juni 2019 om 22:45

  mmmm superlekker. Het recept was heel duidelijk en dan ook meteen de eerste keer gelukt! Ze waren heerlijk!

 • Sasja Van der Sluis
  30 januari 2019 om 17:44

  Mijn truffelmengsel blijft schiften. Is mijn boter te koud? Kan ik het wat zachter laten worden door 5 tellen magnetron? Nu au bain marie en bij afkoelen weet klontjes en vocht!!!!! Help!

 • Marloes
  23 december 2017 om 16:36

  Langer mixen! Had ik de eerste keer ook. Paar minuten langer mixen is de truc

 • Laurens
  17 oktober 2017 om 08:57

  Heeee, Dit DIY recept ziet er lekker uit, ik ga het morgen uitproberen. Maar nog één vraagje, een recept is toch meestal DIY?? Groetjes, Laurens

 • Pauline
  28 juni 2017 om 11:30

  Klontjes kunnen komen door dat de boter te koud is. Als je dan de slagroom erbij doet, is het verschil in temperatuur te groot. En vocht is gek. Dat kan ook komen doordat het mengsel niet goed gemengd is.

 • Marianne van Duijvenboode
  28 juni 2017 om 08:52

  Hoi Pauline, Net als Isabella (6 feb 2017) heb ik vaak óf klontjes (ondanks alles kamertemperatuur) óf er piept vocht uit de truffels. Al verschillende soorten boter en slagroom geprobeerd. Heb je een tip? Het lijkt me zo gaaf om probleemloos truffels te maken! groetjes, Marianne

 • Isabella
  6 februari 2017 om 19:28

  Ik heb al 4x een poging gedaan maar doe het toch niet goed. Of mijn mengsel bleef na het in vriezen te waterig .of het ging schiften. Wat heb ik fout gedaan?

 • Pauline
  31 januari 2017 om 17:34

  Wat leuk om te horen, dankjewel.

 • Leontien
  31 januari 2017 om 16:29

  Afgelopen zondag heb ik de slagroom truffels gemaakt, ze zijn goed gelukt en waren heerlijk! Dank je wel voor het recept. Je hebt een prachtige site!

 • Pauline
  3 oktober 2016 om 10:10

  Oh ja dan is het vrij zoet idd. Ik ben zelf ook niet zo'n zoetekauw maar voor deze truffels maak ik wel een uitzondering :)

 • Amber klink
  29 september 2016 om 16:08

  Hoi, m'n truffelmengsel ligt nu in de vriezer! Spannend. Vond de mengel erg zoet ( bak tegenwoordig veel zonder suiker of met honing of dadels maar dat leek mij geen succes hierdoor. Moet alleen zo nog even naar de super markt voor cacaopoeder.

 • Nienke
  26 september 2016 om 15:09

  Lekker! dit ga ik zeker een keer maken. Het filmpje duurt mij wel iets te lang. Zo ingewikkeld is het recept namelijk niet.

 • Pauline
  26 september 2016 om 14:34

  Nee bij ons hebben ze het ook niet zo lang overleefd.

 • Judy
  25 september 2016 om 10:22

  Dit kan niet anders dan zalig zijn!!! Wauh, wat een recept. Ga het maken, bedankt.

 • Margot
  24 september 2016 om 14:12

  Ik denk dat deze truffels het niet 3 dagen vol zouden houden in mijn koelast ;-)

 • Kaylani
  24 september 2016 om 13:45

  Oooh zo lekker! Dat moet ik binnenkort ook eens proberen :)

 • Nicole
  24 september 2016 om 13:25

  OMG dit lijkt me echt super lekker! Deze ga ik zeker maken :)

 • Demi | DE KOOKFABRIEK
  24 september 2016 om 10:51

  Hier ben ik echt dol op! Lijkt me erg leuk om het een keer zelf te maken!

 • Joslin Moeijes
  24 september 2016 om 10:23

  Hee, wat ziet dit er super lekker uit! Hoeveel truffels maakte je ongeveer uit dit recept? Liefs Joslin

 • Daniëlle
  24 september 2016 om 07:57

  O wauw! Dit MOET ik echt een keer maken! Te lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST