slagroomtruffels met chocola

Video: DIY Slagroomtruffels met chocola

Oh jongens, deze video is niet goed als je op dieet bent. Ik maak slagroomtruffels met chocola. En ze zijn te lekker voor woorden. Af en toe moet je jezelf verwennen (verplicht!). En als je dat dan doet, doe het dan goed. En goed doe je het zeker met deze slagroomtruffels. Ik moest me tijdens het maken echt inhouden om ze niet allemaal op te eten. Gelukkig heb ik een aantal uitdeel-adresjes. Dit voorkomt dat ik helemaal dichtgroei. Maak ze dus vooral als je bezoek verwacht en je niet alles zelf op hoeft te eten. Hoewel dat ook gewoon kan natuurlijk..In de DIY laat ik zien hoe je heel eenvoudig deze slagroomtruffels met chocola maakt. Want het is ook nog eens supermakkelijk om te maken. Nog een reden om de keuken in te duiken.

Deze slagroomtruffels smaken goed bij een kopje koffie of thee, maar het is ook leuk om ze cadeau te doen als je bij iemand op bezoek gaat. Doe ze in een leuk zakje of doosje en je scoort zeker punten! Abonneer je wel nog even op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 16 st.
125 ml slagroom
100 gr suiker
175 gr boter
200 gr chocola
50 gr cacao

Zo maak je het
Verwarm de slagroom met de suiker in een pan tot de suiker gaat smelten. Laat dit afkoelen.

Klop de boter op en voeg beetje bij beetje de slagroom toe.

Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit hiermee truffels op een plaat. Is het mengsel nog te vloeibaar? Leg de spuitzak dan even in de koelkast.

Laat de truffels ongeveer een half uurtje uitharden in de vriezer.

Smelt 125 gram chocolade au bain marie. Haal de chocola van het vuur als deze gesmolten is en voeg de overige 75 gram toe. Op deze manier koelt de chocolade sneller af en hard hij mooi uit.

Haal de truffels beetje bij beetje uit de vriezer en haal deze door de chocolade. Haal de truffels vervolgens door de cacao.

Je kunt de truffels ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

slagroomtruffels met chocola

slagroomtruffels met chocola

slagroomtruffels met chocola

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Vitello tonnato wrap
One Day Diary: Insiders borrel
Bewaar
17 Comments
  • Laurens

    17 oktober 2017 at 08:57 Beantwoorden

    Heeee,
    Dit DIY recept ziet er lekker uit, ik ga het morgen uitproberen.
    Maar nog één vraagje, een recept is toch meestal DIY?🙃
    Groetjes,
    Laurens

  • Marianne van Duijvenboode

    28 juni 2017 at 08:52 Beantwoorden

    Hoi Pauline,
    Net als Isabella (6 feb 2017) heb ik vaak óf klontjes (ondanks alles kamertemperatuur) óf er piept vocht uit de truffels. Al verschillende soorten boter en slagroom geprobeerd.
    Heb je een tip? Het lijkt me zo gaaf om probleemloos truffels te maken!
    groetjes, Marianne

    • Pauline

      28 juni 2017 at 11:30 Beantwoorden

      Klontjes kunnen komen door dat de boter te koud is. Als je dan de slagroom erbij doet, is het verschil in temperatuur te groot. En vocht is gek. Dat kan ook komen doordat het mengsel niet goed gemengd is.

  • Leontien

    31 januari 2017 at 16:29 Beantwoorden

    Afgelopen zondag heb ik de slagroom truffels gemaakt, ze zijn goed gelukt en waren heerlijk! Dank je wel voor het recept. Je hebt een prachtige site!

    • Pauline

      31 januari 2017 at 17:34 Beantwoorden

      Wat leuk om te horen, dankjewel.

      • Isabella

        6 februari 2017 at 19:28 Beantwoorden

        Ik heb al 4x een poging gedaan maar doe het toch niet goed. Of mijn mengsel bleef na het in vriezen te waterig .of het ging schiften. Wat heb ik fout gedaan?

  • Amber klink

    29 september 2016 at 16:08 Beantwoorden

    Hoi, m’n truffelmengsel ligt nu in de vriezer! Spannend. Vond de mengel erg zoet ( bak tegenwoordig veel zonder suiker of met honing of dadels maar dat leek mij geen succes hierdoor. Moet alleen zo nog even naar de super markt voor cacaopoeder.

    • Pauline

      3 oktober 2016 at 10:10 Beantwoorden

      Oh ja dan is het vrij zoet idd. Ik ben zelf ook niet zo’n zoetekauw maar voor deze truffels maak ik wel een uitzondering 🙂

  • Nienke

    26 september 2016 at 15:09 Beantwoorden

    Lekker! dit ga ik zeker een keer maken. Het filmpje duurt mij wel iets te lang. Zo ingewikkeld is het recept namelijk niet.

  • Judy

    25 september 2016 at 10:22 Beantwoorden

    Dit kan niet anders dan zalig zijn!!! Wauh, wat een recept. Ga het maken, bedankt.

  • Margot

    24 september 2016 at 14:12 Beantwoorden

    Ik denk dat deze truffels het niet 3 dagen vol zouden houden in mijn koelast 😉

    • Pauline

      26 september 2016 at 14:34 Beantwoorden

      Nee bij ons hebben ze het ook niet zo lang overleefd.

  • Kaylani

    24 september 2016 at 13:45 Beantwoorden

    Oooh zo lekker! Dat moet ik binnenkort ook eens proberen 🙂

  • Nicole

    24 september 2016 at 13:25 Beantwoorden

    OMG dit lijkt me echt super lekker! Deze ga ik zeker maken 🙂

  • Demi | DE KOOKFABRIEK

    24 september 2016 at 10:51 Beantwoorden

    Hier ben ik echt dol op! Lijkt me erg leuk om het een keer zelf te maken!

  • Joslin Moeijes

    24 september 2016 at 10:23 Beantwoorden

    Hee, wat ziet dit er super lekker uit! Hoeveel truffels maakte je ongeveer uit dit recept? Liefs Joslin

  • Daniëlle

    24 september 2016 at 07:57 Beantwoorden

    O wauw! Dit MOET ik echt een keer maken! Te lekker!

Plaats een reactie