Menu
Bladerdeegstengels-UPK-20-04-BLOGPOST-089.jpg

Bladerdeegstengels met spijs en noten

Gemakkelijk en snel gemaakt dat zijn deze bladerdeegstengels gevuld met spijs! En natuurlijk heel erg lekker. De spijs kun je zelf maken, maar voor de snelheid en het gemak heb ik kant-en-klaar spijs gebruikt. Dit kun je gewoon kopen bij de supermarkt en vind je bij de bakspullen. Zelf maken is ook heel gemakkelijk. Voor wanneer je het wilt proberen: doe blanke garneeramandelen in het hakmolentje van de staafmixer, voeg er suiker en een ei aan toe en hak net zo lang totdat er een pasta (spijs) ontstaat. Bekijk hier het recept met alle exacte hoeveelheden. Het vullen van de bladerdeegstengels kan een beetje een rommelige taakje zijn, tijdens het draaien wil er namelijk wat (of heel veel) vulling uitvallen. Stop het gewoon weer een beetje terug is mijn motto!

Zoek je nog een lekker hapje voor Sinterklaasavond? Maak deze bladerdeegstengels met spijs. Makkelijk & lekker!

Heerlijke combinatie

De combinatie noten, spijs en honing is heel klassiek en wordt in allerlei keukens over de hele wereld gebruikt. Je kunt zelf een keuze maken in welke noten je wilt gebruiken. Misschien gewoon even in de voorraadkast kijken, je hebt vast nog van alles staan. Ik vind zelf walnoten, hazelnoten en pistache het lekkerste. Bovendien geeft pistache een mooie kleur. Noten kun je het beste van te voren even in een droge koekenpan roosteren, zo haal je de smaak van de noten nog meer naar boven en worden je bladerdeegstengels extra lekker.

6 stengels

Ingrediënten voor 6 st.

  • 1 rol vers bladerdeeg (40x24cm)
  • 60 gr spijs
  • 60 gr walnoten
  • 40 gr pistachenoten
  • 40 gr hazelnoten
  • 1 citroen (rasp)
  • 1 el honing

Materiaal

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • hakmolentje van de staafmixer

Zo maak je het

  1. Rooster de noten in een droge koekenpan. Hak ze daarna grof in het hakmolentje van de staafmixer.

  2. Leg de rol bladerdeeg met de lange kant voor je op je werkvlak. Verdeel het spijs en de 2/3 van de gehakte noten over de helft van het deeg. Sla de andere helft van het deeg nu over het belegde deel. Druk een beetje aan. Snijd nu 6 lange plakken en draai elke plak tot een twist. Dit kan een beetje rommeltje worden.

    Leg elke getwiste plak op de bakplaat. Houd er genoeg ruimte tussen. Bestrijk met een beetje honing (of druppel de honing er overheen) en bestrooi met het restant gehakte noten.

  3. Zet de stengels in de oven en bak voor 20-25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen op een afkoelrekje. Bestrooi ze voor het serveren met de rasp van de citroen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan