Monchoutaart met passievrucht
Naast cheesecake is monchoutaart echt onze favoriete taart. Je kent de versie met bastognebodem en kersen vast wel. Maar wil je een keer wat anders? Probeer dan deze monchoutaart met passievrucht. Voor het maken van deze monchoutaart heb je geen oven nodig. Nee, enkel een koelkast is voldoende. Het is een no-bake taart dus. En dat is ook wel eens handig. Als je geen zin hebt om de oven aan te zetten of geen oven tot je beschikking hebt.
Hoe maak je monchoutaart?
Nou dat is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, maar door passievrucht als topping te gebruiken, wordt het meteen een feestelijke taart. Voor de bodem gebruiken we bastognekoekjes, maar je zou ook andere koekjes kunnen gebruiken die je lekker vindt. En verder meng je monchou met slagroom, klopfix en suiker. De klopfix zorgt er voor dat de taart lekker stevig wordt. Want je wil voorkomen dat je monchoutaart instort als een pudding als je de springvorm los maakt. Daarom is het aan te raden om hem een dag van tevoren te maken en de hele nacht te laten opstijven in de koelkast. Dan voorkom je instortingsgevaar!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 6-8 pers.
- 400 gr monchou
- 500 ml slagroom
- 2 zakjes klopfix
- 250 gr bastognekoekjes
- 100 gr gesmolten boter
- 120 gr suiker
- 4 passievruchten
Materiaal
- 1 springvorm (24 cm)
Zo maak je het
Verkruimel de bastognekoekjes in je keukenmachine. Of sla ze fijn met een deegroller (koekjes in een schone theedoek doen).
Smelt de boter en meng dit met de koekkruimels. Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk stevig aan met de achterkant van een glas. Zet de springvorm in de koelkast.
Meng de slagroom, monchou, klopfix en suiker door elkaar. Klop het op tot een stevige substantie. Verdeel het mengsel over de koekjesbodem.
Laat de monchoutaart minimaal 6 uur opstijven in de koelkast, het liefst de hele nacht.
Haal de monchoutaart uit de springvorm en verdeel het vruchtvlees van de passievruchten over de taart.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.