Bladerdeegtaart met courgette, tijm en geitenkaas

Bladerdeegtaart met courgette, tijm en geitenkaas

Een heel mooi en lekker hartig en vegetarisch taartje gemaakt van bladerdeeg en courgette. Ik ben gek op dit soort snelle taartjes. De truc voor een extra knapperige bodem is om het bladerdeeg even blind voor te bakken. Al werkt een beetje paneermeel op de bodem ook goed. Daarna vul je deze bladerdeegtaart met courgette met een heerlijke romige geitenkaasvulling. Waarbij je gemakkelijk de geitenkaas, crème fraîche en eieren losklopt. Let er wel op dat je zachte geitenkaas koopt, harde stukjes laten zich onmogelijk kloppen tot een gladde mooie vulling.

Perfecte combinatie met geitenkaas

De perfecte combinatie met geitenkaas is courgette. Het grote voordeel van courgette is dat je die niet van te voren hoeft te grillen, bakken of koken. Wanneer je hem in mooie dunne plakken op de vulling legt bakken ze vanzelf in de oven gaar. Wanneer je wilt dat alles nog een mooi kleurtje krijgt kun je er een klein beetje olijfolie overheen sprenkelen en dan even onder grill zetten. Garneer het taartje met wat van je favoriete sla: bijvoorbeeld mesclun sla, rucola of waterkers (geen sla maar erg lekker erbij).

Bladerdeegtaart met courgette, tijm en geitenkaas
Bladerdeegtaart met courgette, tijm en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 200 gr zuivelspread
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 2 eieren
  • Meslun sla of rucola als topping
  • 2 tl tijm (gedroogd)
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie

Materiaal

  • Bakvorm rechthoekig of springvorm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 30x25cm of een cirkel van 28 cm. Leg het deeg in een ingevette bakvorm van 28x20cm of een ronde vorm van 24 cm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet 20 minuten in de koelkast.

  3. Maak ondertussen de vulling. Klop de eieren los, schep de zuivelspead en geitenkaas er door en klop alles tot een mooie gladde vulling. Zet tot gebruik in de koelkast.

  4. Vul de bakvorm met bakpapier en een blinde vulling (droge ongekookte rijst, droge bonen of bakbonen). Bak de bodem in 20 minuten goudbruin, verwijder de blinde vulling en het bakpapier en bak nog eens 5 minuten zodat de bodem mooi droog is.

  5. Snijd de courgette in plakken (over de lengte) van 4mm dik.

  6. Meng de olijfolie met de gedroogde tijm, breng op smaak met wat zout en peper. Vul de bodem met het geitenkaasmengsel. Leg de plakken courgette er bovenop en bestrijk ze met de tijm-olijfolie. Zet de bladerdeegtaart met courgette nogmaals 25-30 minuten in de oven. Serveer met wat blaadjes sla als topping.

Bladerdeegtaart met courgette, tijm en geitenkaas
Bladerdeegtaart met courgette, tijm en geitenkaas

Tags

Hartige taarten & quiche Brood en deeg Courgette Geitenkaas Franse recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in