Menu

Bladerdeegtaart met courgette, tijm en geitenkaas

Een heel mooi en lekker hartig en vegetarisch taartje gemaakt van bladerdeeg en courgette. Ik ben gek op dit soort snelle taartjes. De truc voor een extra knapperige bodem is om het bladerdeeg even blind voor te bakken. Al werkt een beetje paneermeel op de bodem ook goed. Daarna vul je deze bladerdeegtaart met courgette met een heerlijke romige geitenkaasvulling. Waarbij je gemakkelijk de geitenkaas, crème fraîche en eieren losklopt. Let er wel op dat je zachte geitenkaas koopt, harde stukjes laten zich onmogelijk kloppen tot een gladde mooie vulling.

Perfecte combinatie met geitenkaas

De perfecte combinatie met geitenkaas is courgette. Het grote voordeel van courgette is dat je die niet van te voren hoeft te grillen, bakken of koken. Wanneer je hem in mooie dunne plakken op de vulling legt bakken ze vanzelf in de oven gaar. Wanneer je wilt dat alles nog een mooi kleurtje krijgt kun je er een klein beetje olijfolie overheen sprenkelen en dan even onder grill zetten. Garneer het taartje met wat van je favoriete sla: bijvoorbeeld mesclun sla, rucola of waterkers (geen sla maar erg lekker erbij).

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 200 gr zuivelspread
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 2 eieren
  • Meslun sla of rucola als topping
  • 2 tl tijm (gedroogd)
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie

Materiaal

  • Bakvorm rechthoekig of springvorm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 30x25cm of een cirkel van 28 cm. Leg het deeg in een ingevette bakvorm van 28x20cm of een ronde vorm van 24 cm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet 20 minuten in de koelkast.

  3. Maak ondertussen de vulling. Klop de eieren los, schep de zuivelspead en geitenkaas er door en klop alles tot een mooie gladde vulling. Zet tot gebruik in de koelkast.

  4. Vul de bakvorm met bakpapier en een blinde vulling (droge ongekookte rijst, droge bonen of bakbonen). Bak de bodem in 20 minuten goudbruin, verwijder de blinde vulling en het bakpapier en bak nog eens 5 minuten zodat de bodem mooi droog is.

  5. Snijd de courgette in plakken (over de lengte) van 4mm dik.

  6. Meng de olijfolie met de gedroogde tijm, breng op smaak met wat zout en peper. Vul de bodem met het geitenkaasmengsel. Leg de plakken courgette er bovenop en bestrijk ze met de tijm-olijfolie. Zet de bladerdeegtaart met courgette nogmaals 25-30 minuten in de oven. Serveer met wat blaadjes sla als topping.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST