Menu

Monchoutaart met passievrucht

Naast cheesecake is monchoutaart echt mijn favoriete taart. En helemaal deze monchoutaart met passievrucht. Ik hou meer van frisse smaken, zoals citroen en limoen. En passievrucht is ook echt heerlijk. Voor het maken van deze monchoutaart heb je geen oven nodig. Nee, enkel een koelkast is voldoende. Het is een no-bake taart dus. En dat is ook wel eens handig. Als je geen zin hebt om de oven aan te zetten of geen oven tot je beschikking hebt.

Hoe maak je monchoutaart?

Nou dat is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, maar door passievrucht als topping te gebruiken, wordt het meteen een feestelijke taart. Voor de bodem gebruiken we bastognekoekjes, maar je zou ook andere koekjes kunnen gebruiken die je lekker vindt. En verder meng je monchou met slagroom, klopfix en suiker. De klopfix zorgt er voor dat de taart lekker stevig wordt. Want je wil voorkomen dat je monchoutaart instort als een pudding als je de springvorm los maakt. Daarom is het aan te raden om hem een dag van tevoren te maken en de hele nacht te laten opstijven in de koelkast. Dan voorkom je instortingsgevaar!

6-8 personen

Ingrediënten voor 6-8 pers.

  • 300 gr monchou
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 150 gr bastognekoekjes
  • 50 gr gesmolten boter
  • 80 gr suiker
  • 4 passievruchten

Materiaal

  • 1 springvorm (24 cm)

Zo maak je het

  1. Verkruimel de bastognekoekjes in je keukenmachine. Of sla ze fijn met een deegroller (koekjes in een schone theedoek doen).

  2. Smelt de boter en meng dit met de koekkruimels. Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk stevig aan met de achterkant van een glas. Zet de springvorm in de koelkast.

  3. Meng de slagroom, monchou, klopfix en suiker door elkaar. Klop het op tot een stevige substantie. Verdeel het mengsel over de koekjesbodem.

  4. Laat de monchoutaart minimaal 6 uur opstijven in de koelkast, het liefst de hele nacht.

  5. Haal de monchoutaart uit de springvorm en verdeel het vruchtvlees van de passievruchten over de taart.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST