Bladerdeegtaart met courgette

Courgette quiche met geitenkaas

Dit is een lekker recept voor een vegetarische courgette quiche met geitenkaas. Wij zijn gek op dit soort snelle taartjes. De truc voor een extra knapperige bodem is om het bladerdeeg even blind voor te bakken. Al werkt een beetje paneermeel op de bodem ook goed. Daarna vul je deze bladerdeegtaart met courgette met een heerlijke romige geitenkaasvulling. Waarbij je gemakkelijk de geitenkaas, crème fraîche en eieren losklopt. Let er wel op dat je zachte geitenkaas koopt, harde stukjes laten zich onmogelijk kloppen tot een gladde mooie vulling. Probeer ook eens een van onze andere recepten met courgette.

Perfecte combinatie met geitenkaas

De perfecte combinatie met geitenkaas is courgette. Het grote voordeel van courgette is dat je die niet van te voren hoeft te grillen, bakken of koken. Wanneer je hem in mooie dunne plakken op de vulling legt bakken ze vanzelf in de oven gaar. Wanneer je wilt dat alles nog een mooi kleurtje krijgt kun je er een klein beetje olijfolie overheen sprenkelen en dan even onder grill zetten. Garneer het taartje met wat van je favoriete sla: bijvoorbeeld mesclun sla, rucola of waterkers (geen sla maar erg lekker erbij).

ingrediënten courgette
courgette quiche met geitenkaas 
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 200 gr zuivelspread
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 2 eieren
  • Meslun sla of rucola als topping
  • 2 tl tijm (gedroogd)
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie

Materiaal

  • Bakvorm rechthoekig of springvorm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 30x25cm of een cirkel van 28 cm. Leg het deeg in een ingevette bakvorm van 28x20cm of een ronde vorm van 24 cm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet 20 minuten in de koelkast.

  3. Maak ondertussen de vulling. Klop de eieren los, schep de zuivelspead en geitenkaas er door en klop alles tot een mooie gladde vulling. Zet tot gebruik in de koelkast.

  4. Vul de bakvorm met bakpapier en een blinde vulling (droge ongekookte rijst, droge bonen of bakbonen). Bak de bodem in 20 minuten goudbruin, verwijder de blinde vulling en het bakpapier en bak nog eens 5 minuten zodat de bodem mooi droog is.

  5. Snijd de courgette in plakken (over de lengte) van 4mm dik.

  6. Meng de olijfolie met de gedroogde tijm, breng op smaak met wat zout en peper. Vul de bodem met het geitenkaasmengsel. Leg de plakken courgette er bovenop en bestrijk ze met de tijm-olijfolie. Zet de courgette quiche nogmaals 25-30 minuten in de oven. Serveer met wat blaadjes sla als topping.

ingrediënten courgette
Bladerdeegtaart met courgette

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.