Burrito bowl
De Mexicaanse keuken blijft persoonlijk één van mijn favorieten. Jarenlang stond de Italiaanse keuken op 1 en hoewel ik nog steeds dol ben op pizza en pasta, heeft dit toch plaats moeten maken voor recepten uit Mexico. Taco’s, enchilada’s, nacho’s met veel kaas en verse guacamole, maar ook gezondere recepten zoals salades en deze burrito bowl. Een lekkere kom vol goodness met de Mexicaanse smaken zoals tomaat, komijn en bonen. Word je al enthousiast?
Doe maar makkelijk
En dit lijkt misschien heel veel werk, maar dat is het niet. Alles wat je normaal in een burrito vouwt, maar nu in een kom. Het is een kwestie van gehakt bakken, smaakmakers, tomaat en bonen erbij, wat groentes snijden en klaar ben je. Je kan eventueel ook een kant en klare bonenschotel gebruiken. Deze zijn al helemaal op smaak gebracht en kan je zo toevoegen aan je gehakt. Easy does it!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr rundergehakt
- 400 gr tomaten (uit blik)
- 200 gr kidneybonen (uit blik)
- 200 gr maïs (uit blik)
- 300 gr rijst
- 2 st avocado's
- 200 gr cherrytomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 0,5 rode ui
- 60 gr geraspte cheddar
- 2 tl tacokruiden
- (chili)peper en zout
Lekker met
- guacamole
- tortillachips
Zo maak je het
Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af en zet apart.
Bak het gehakt rondom bruin in een koekenpan. Voeg de gehakte knoflook, de tacokruiden en wat chilipeper en zout toe. Voeg de tomatenblokjes en de uitgelekte maïs en kidneybonen toe en laat dit 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
Snijd de avocado in reepjes, de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten.
Verdeel de rijst en het gehaktmengsel over 4 kommen. Garneer iedere burrito bowl met avocado, rode ui, cherrytomaatjes en wat geraspte cheddar. Voeg eventueel wat gehakte peterselie toe.
Serveer de bowls met verse guacamole en tortillachips.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.