Mexicaanse recepten

Burrito bowl

De Mexicaanse keuken blijft persoonlijk één van mijn favorieten. Jarenlang stond de Italiaanse keuken op 1 en hoewel ik nog steeds dol ben op pizza en pasta, heeft dit toch plaats moeten maken voor recepten uit Mexico. Taco’s, enchilada’s, nacho’s met veel kaas en verse guacamole, maar ook gezondere recepten zoals salades en deze burrito bowl. Een lekkere kom vol goodness met de Mexicaanse smaken zoals tomaat, komijn en bonen. Word je al enthousiast?

Doe maar makkelijk

En dit lijkt misschien heel veel werk, maar dat is het niet. Alles wat je normaal in een burrito vouwt, maar nu in een kom. Het is een kwestie van gehakt bakken, smaakmakers, tomaat en bonen erbij, wat groentes snijden en klaar ben je. Je kan eventueel ook een kant en klare bonenschotel gebruiken. Deze zijn al helemaal op smaak gebracht en kan je zo toevoegen aan je gehakt.  Easy does it!

tomaat
burrito BOWL
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr rundergehakt
  • 400 gr tomaten (uit blik)
  • 200 gr kidneybonen (uit blik)
  • 200 gr maïs (uit blik)
  • 300 gr rijst
  • 2 st avocado's
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 rode ui
  • 60 gr geraspte cheddar
  • 2 tl tacokruiden
  • (chili)peper en zout

Lekker met

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af en zet apart.

  2. Bak het gehakt rondom bruin in een koekenpan. Voeg de gehakte knoflook, de tacokruiden en wat chilipeper en zout toe. Voeg de tomatenblokjes en de uitgelekte maïs en kidneybonen toe en laat dit 10 minuutjes zachtjes pruttelen.

  3. Snijd de avocado in reepjes, de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten.

  4. Verdeel de rijst en het gehaktmengsel over 4 kommen. Garneer iedere burrito bowl met avocado, rode ui, cherrytomaatjes en wat geraspte cheddar. Voeg eventueel wat gehakte peterselie toe.

  5. Serveer de bowls met verse guacamole en tortillachips.

Mexicaanse recepten

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.