
Burrito bowl
De Mexicaanse keuken blijft persoonlijk één van mijn favorieten. Jarenlang stond de Italiaanse keuken op 1 en hoewel ik nog steeds dol ben op pizza en pasta, heeft dit toch plaats moeten maken voor recepten uit Mexico. Taco’s, enchilada’s, nacho’s met veel kaas en verse guacamole, maar ook gezondere recepten zoals salades en deze burrito bowl. Een lekkere kom vol goodness met de Mexicaanse smaken zoals tomaat, komijn en bonen. Word je al enthousiast?
Doe maar makkelijk
En dit lijkt misschien heel veel werk, maar dat is het niet. Alles wat je normaal in een burrito vouwt, maar nu in een kom. Het is een kwestie van gehakt bakken, smaakmakers, tomaat en bonen erbij, wat groentes snijden en klaar ben je. Je kan eventueel ook een kant en klare bonenschotel gebruiken. Deze zijn al helemaal op smaak gebracht en kan je zo toevoegen aan je gehakt. Easy does it!



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 300 gr rundergehakt
- 400 gr tomaten (uit blik)
- 200 gr kidneybonen (uit blik)
- 200 gr maïs (uit blik)
- 300 gr rijst
- 2 st avocado's
- 200 gr cherrytomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 0,5 rode ui
- 60 gr geraspte cheddar
- 2 tl tacokruiden
- (chili)peper en zout
Lekker met
- guacamole
- tortillachips
Zo maak je het
Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af en zet apart.
Bak het gehakt rondom bruin in een koekenpan. Voeg de gehakte knoflook, de tacokruiden en wat chilipeper en zout toe. Voeg de tomatenblokjes en de uitgelekte maïs en kidneybonen toe en laat dit 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
Snijd de avocado in reepjes, de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten.
Verdeel de rijst en het gehaktmengsel over 4 kommen. Garneer iedere burrito bowl met avocado, rode ui, cherrytomaatjes en wat geraspte cheddar. Voeg eventueel wat gehakte peterselie toe.
Serveer de bowls met verse guacamole en tortillachips.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan