Frambozentaart
Dit is een heel lekker recept wat je kunt maken met heel weinig ingrediënten, alleen om het bladerdeegtaartje wat op te vrolijken met een mooie topping heb je wat meer ingrediënten nodig. Verder bestaat frambozentaart uit bladerdeeg, jouw favoriete roomyoghurt en gelatine. Lekker easy dus. Bij de eerste hap van dit taartje kreeg ik dat ‘tompouce-eet-gevoel’. Niet het onhandelbare, dit taartje kun je prima gewoon oppakken en er een hap uit nemen, maar de knapperige bodem en de zachte vulling zorgde bij mij voor het effect. Misschien was het ook wel de roze kleur.
Lekker fris
Je bepaalt zelf eigenlijk de smaak van het taartje. De yoghurt maakt het heel fris, kies wel voor roomyoghurt die is al iets steviger van zichzelf dan de meer waterige gewone yoghurt. Ik koos voor een frambozen smaakje (omdat ik de kleur zo mooi vond), maar ga je liever voor iets van mango – citroen – bosbessen – het werkt allemaal. Je lost blaadjes gelatine op in een schaaltje koud water. Je verwarmt een paar flinke eetlepels van de yoghurt in een steelpannetje en roert de gelatine er door. Daarna roer je dit door de rest van de roomyoghurt. Als laatste stap verdeel je het over de bladerdeegbodem en hup de koelkast in. Dat is het! En natuurlijk even mooi versieren wanneer hij uit de koelkast komt. Bij voorkeur maak je hem een nacht van te voren, dan weet je zeker dat de vulling mooi stijf is geworden!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8-10 st.
- 1 rol vers bladerdeeg
- 500 ml frambozen roomyoghurt
- 100 gr frambozen
- 1 takje munt
- 4 blaadjes gelatine
- 1 stukje pure chocolade (om te garneren)
Materiaal
- taartvorm van 20cm, het liefst met uitneembare bodem
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) of 180 graden (hetelucht). Beboter een taartvorm van 20-24cm.
Rol het bladerdeeg uit tot een cirkel en bekleed de taartvorm er mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet tenminste 20-30 minuten in de koelkast.
Haal de bodem uit de koelkast, bekleed met bakpapier en vul dan met droge bonen, ongekookte rijst of wanneer je speciale bakbonen hebt kun je die gebruiken. Het is de bedoeling dat de bodem en opstaande rand niet te veel gaan opbollen. Je bakt de bodem dus eerst blind. Zet de bodem in de oven en bak 20 minuten. Haal het papier en steunvulling (droge bonen, rijst ed) er uit en zet nog eens 10 minuten in de oven tot de bodem mooi krokant en goudbruin is.
Zet de bodem even in de koelkast om af te koelen.
Maak de vulling. Los de gelatine op in koud ruim koud water. Knijp de blaadjes uit. Verwarm een paar eetlepels van de frambozenoghurt op in een pannetje en meng de gelatine er door. Schep het mengsel door de rest van de yoghurt en voeg de helft van de verse frambozen toe (gebruik de rest om te garneren). Schep de yoghurt in de bodem en zet in de koelkast zodat de fruityoghurt kan opstijven (4-5 uur of een hele nacht).
Garneer de yoghurttaart met de rest van de frambozen, blaadjes munt en snippers chocolade.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in