Menu

Bladerdeegtaartje met fruityoghurt

Dit is een heel lekker recept wat je kunt maken met heel weinig ingrediënten, alleen om het bladerdeegtaartje wat op te vrolijken met een mooie topping heb je wat meer ingrediënten nodig. Verder bestaat het taartje uit bladerdeeg, jouw favoriete room fruityoghurt en gelatine. Lekker easy dus. Bij de eerste hap van dit taartje kreeg ik dat ‘tompouce-eet-gevoel’. Niet het onhandelbare, dit taartje kun je prima gewoon oppakken en er een hap uit nemen, maar de knapperige bodem en de zachte vulling zorgde bij mij voor het effect. Misschien was het ook wel de roze kleur.

Lekker fris

Je bepaalt zelf eigenlijk de smaak van het taartje. De yoghurt maakt het heel fris, kies wel voor roomyoghurt die is al iets steviger van zichzelf dan de meer waterige gewone yoghurt. Ik koos voor een frambozen en aardbei smaakje (omdat ik de kleur zo mooi vond), maar ga je liever voor iets van mango – citroen – bosbessen – het werkt allemaal. Je lost blaadjes gelatine op in een schaaltje koud water. Je verwarmt een paar flinke eetlepels van de yoghurt in een steelpannetje en roert de gelatine er door. Daarna roer je dit door de rest van de roomyoghurt. Als laatste stap verdeel je het over de bladerdeegbodem en hup de koelkast in. Dat is het! En natuurlijk even mooi versieren wanneer hij uit de koelkast komt. Bij voorkeur maak je hem een nacht van te voren, dan weet je zeker dat de vulling mooi stijf is geworden!

8-10 stukjes

Ingrediënten voor 8-10 st.

  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 ml fruit roomyoghurt (aardbei & frambozen bijvoorbeeld)
  • 100 gr frambozen
  • 1 takje munt
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 stukje pure chocolade (om te garneren)

Materiaal

  • taartvorm van 20cm, het liefst met uitneembare bodem

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) of 180 graden (hetelucht). Beboter een taartvorm van 20-24cm.

  2. Rol het bladerdeeg uit tot een cirkel en bekleed de taartvorm er mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet tenminste 20-30 minuten in de koelkast.

  3. Haal de bodem uit de koelkast, bekleed met bakpapier en vul dan met droge bonen, ongekookte rijst of wanneer je speciale bakbonen hebt kun je die gebruiken. Het is de bedoeling dat de bodem en opstaande rand niet te veel gaan opbollen. Je bakt de bodem dus eerst blind. Zet de bodem in de oven en bak 20 minuten. Haal het papier en steunvulling (droge bonen, rijst ed) er uit en zet nog eens 10 minuten in de oven tot de bodem mooi krokant en goudbruin is.

  4. Zet de bodem even in de koelkast om af te koelen.

  5. Maak de vulling. Los de gelatine op in koud ruim koud water. Knijp de blaadjes uit. Verwarm een paar eetlepels van de fruityoghurt op in een pannetje en meng de gelatine er door. Schep het mengsel door de rest van de yoghurt en voeg de helft van de verse frambozen toe (gebruik de rest om te garneren). Schep de yoghurt in de bodem en zet in de koelkast zodat de fruityoghurt kan opstijven (4-5 uur of een hele nacht).

  6. Garneer de yoghurttaart met de rest van de frambozen, blaadjes munt en snippers chocolade.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.