Menu

Focaccia brood uit de Airfryer

Brood uit de Airfryer? Kan dat? Ja, dat kan! Ik heb een heerlijk focaccia brood in de Airfryer gemaakt en laat jullie zien hoe ik dat heb gedaan. De laatste weken is er massaal gezocht naar recepten voor het maken van brood op de site. We zagen dat jullie het leuk vonden om de afgelopen periode meer tijd in de keuken te besteden en meer te experimenteren met zelf dingen maken. En veruit het populairste was het bakken van brood. Het leek ons daarom een leuk idee om een focaccia brood te maken. En dan niet in de oven, maar in de Airfryer. Een leuk experiment dat erg geslaagd is. Kijk je mee?

"Mijn broodbak experiment met de Airfryer is in ieder geval geslaagd. Het brood is luchtig van binnen en lekker knapperig van buiten" 

Nieuwe snufjes!

In juni van dit jaar is de Philips Airfryer vernieuwd. Ik had de primeur om de Premium Airfryer XXL te testen voor jullie. Het apparaat kan schatten hoeveel eten er in het mandje zit en past daar automatisch de bereidingstijd en temperatuur op aan tijdens het koken. Superhandig! Zo hoef je er niet meer naar om te kijken. Ook zijn er speciale kookprogramma’s toegevoegd. Zo kun je met 1 druk op de knop friet, kip of vis bereiden. Je hoeft alleen maar aan te geven welke maaltijd je wilt bereiden, je drukt op de knop en het apparaat doet de rest.

Er zit een warmhoudfunctie in. Dus moet je nog even wachten tot je het eten kan serveren? Dat is geen probleem, want je kunt het eten tot zo’n 30 minuten warmhouden. Kortom, de Airfryer is nog gebruiksvriendelijker geworden en ontzorgt je bijna volledig.

Sneller bakken

Dit focacciabrood hoef je maar 15 minuten in de Airfryer af te bakken. Dat gaat dus een stuk sneller dan in een normale oven. En ik hou van snel koken en bakken, dus iedere tijdswinst vind ik mooi meegenomen. Ik breng dit focaccia brood op smaak met tijm, rozemarijn en knoflookolie. Simpel, maar altijd lekker. Heb jij wel eens brood uit de Airfryer gemaakt? En ga je dat binnenkort ook proberen? Mijn broodbak experiment is in ieder geval geslaagd. Het brood is luchtig van binnen en lekker knapperig van buiten. Precies zoals het hoort te zijn.

1 brood

Ingrediënten voo 1 brood

  • 300 gr speltbloem
  • 7 gr gist
  • 6 gr zout
  • 1 tl suiker
  • 180 ml lauw water
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 teen knoflook
  • 2+3 el olijfolie
  • Zeezout

Zo maak je het

  1. Voeg de gist en de suiker toe aan het water. Laat dit even staan totdat de gist gaat werken. Het mengsel is klaar als het bubbelt.

  2. Doe de bloem in de kom van je keukenmachine en voeg het zout, het gistmengsel en 2 el olijfolie toe.  Kneed dit tot een soepel deeg (ongeveer 10 minuten kneden) dat licht plakkerig aanvoelt. Je moet een soort vlies (net als een kauwgombal) kunnen vormen als je het uit elkaar trekt.

  3. Leg het deeg in een met olijfolie ingevette kom en draai het even rond zodat alle zijdes met olie bedekt zijn. Dek de kom af met wat huishoudfolie of een natte theedoek en laat het deeg een uur rijzen. Het deeg is klaar als het in volume verdubbeld is. Haal het deeg uit de kom en druk het wat plat met je vingers.

  4. Bekleed de kom van de bakaccesoire met wat bakpapier en vet deze in. Verdeel het deeg over de bakaccesoire en druk er met je vingers kuiltjes in.

  5. Neem 3 el olijfolie. Hak de kruiden en de knoflook fijn en meng deze door de olie. Bestrijk de focaccia met de kruidenolie en wat grof zeezout.

  6. Dek de schaal af met een natte theedoek en laat het focaccia brood nogmaals 30 minuten rijzen. Bak het brood in 15 minuten af in de Philips Airfryer op 180 graden. Het brood is gaat als het hol klinkt als je op de onderkant tikt.

  7. Je kan het foccaciabrood ook in de oven afbakken. Leg het deeg dan op een vel bakpapier en bak het in 20-25 minuten af op 220 graden.

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.