Gnocchi met ricotta

Gnocchi met ricotta

Wat zijn we dol op deze gnocchi met ricotta! Het was alweer een tijdje geleden dat we gnocchi hadden gegeten. Dus maakten we een zomerse gnocchi met groene groenten, ricotta en citroen. Gnocchi is echt een perfect maaltje voor als je weinig tijd hebt. Het is super snel klaar en dus top voor een makkelijke maaltijd. Je kookt de gnocchi in vier minuten gaar en is net zo makkelijk als pasta koken. Ideaal toch dit snelle maaltje?

Gnocchi met ricotta

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr gnocchi
  • 200 gr tuinerwten (diepvries)
  • 125 gr ricotta
  • 2 st. lente ui
  • 1 courgette
  • 1/2 citroen (biologisch)
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • Handjevol verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de courgette in blokjes en de lente-ui in ringen. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en gesneden lente-ui vijf minuten.

  2. Zet een pan met gezouten kokend water op het vuur. Voeg de tuinerwten toe en kook ze twee minuten. Giet ze vervolgens af, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.

  3. Kook de gnocchi volgens de aanwijzigingen op de verpakking gaar in water met zout.

  4. Giet de gnocchi af en voeg toe aan de groenten.

  5. Rasp de citroen en pers hem vervolgens ook uit. Voeg de citroenrasp, sap en de ricotta toe aan de gnocchi. Meng het geheel door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

  6. Serveer de gnocchi met ricotta met wat geraspte Parmezaanse kaas en basilicum.

Gnocchi met ricotta

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in