Groenteschotel met paprika
Lekkere groenteschotel met gestoofde paprika, prei, tomaten en gekookte eitjes. Heel makkelijk voor een doordeweekse dag, vegetarisch en snel bereid. Je kunt de groentestoof gewoon zo eten zonder bijgerecht, het is een volledige maaltijd. Wil je er nog iets bij eten? Kies dan voor een lekker stuk zuurdesembrood, zilvervliesrijst of gebakken aardappeltjes. Tip: snijd de paprika in dunne reepjes en bak daarna rustig aan. Als je het dan even laat stoven worden de paprikareepjes heerlijk zoet en super zacht.
Eieren koken
Voor iedereen die elke zondag een eieren kookt, dat met 2 vingers in zijn neus doet en altijd een perfect resultaat heeft, die kunnen deze hele alinea overslaan. Voor iedereen die tobt met die eieren, hieronder in het kort het beste resultaat voor net niet harde eieren. Doe water in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de eitjes toe, je draait het vuur laag en zet de kookwekker op 6 minuten. En dat is het.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 5 paprika's (verschillende kleuren)
- 2 uien
- 2 preien
- 2 tenen knoflook
- 2 blikken Pomodorini tomaten (van 400 gr )
- 2 el tomatenpuree
- 4 eieren
- 150 ml zure room
- 4 takjes bladpeterselie
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- Peper en zout
- olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de paprika’s in dunne lange repen van ongeveer 1 cm dik. Snipper de uien en hak de tenen knoflook fijn en snijd de prei in dunne ringen.
Verhit de olijfolie in een braadpan. Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak 2-3 minuten op laag vuur totdat de groenten een klein beetje kleur krijgen.
Voeg de paprikareepjes toe en schep de tomatenpuree door het groentemengsel. Doe de tomaten uit blik en het gerookte paprika poeder er bij en meng alles door elkaar. Voeg 200 ml water toe en breng de groenteschotel zachtjes aan de kook en laat 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes boterzacht stoven.
Kook ondertussen de eieren tot ze half hard tot hard zijn, naar eigen voorkeur.
Hak de peterselie grof en breng de stoof op smaak met peper en zout. En serveer met de gekookte eitjes en een flinke hand grof gehakte peterselie. Serveer de groenteschotel met een lekkere schep zure room.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in