fbpx
Menu

Prei- en paprikastoof met gekookte eitjes

Wanneer je paprika in dunne reepjes snijd, daarna rustig aanbakt en dan eventjes laat stoven dan worden ze heerlijk zoet en super zacht. Dat was mijn startpunt voor het recept van vandaag een paprikastoof met prei, tomaten en gekookte eitjes. Lekker vegetarisch en eens een keertje iets anders. De stoof kun je gewoon zo eten, het is echt een volledige maaltijd. Maar wanneer je nog iets er bij wilt eten dan kun je er ook een lekkere dikke snee zuurdesembrood bij serveren, zilvervliesrijst of gebakken aardappeltjes bij eten.

Eitjes koken

Voor iedereen die elke zondag een eitje kookt, dat met 2 vingers in zijn neus doet en altijd een perfect resultaat heeft, die kunnen deze hele alinea overslaan. Voor iedereen die tobt met die eieren, hieronder in het kort het beste resultaat voor net niet harde eieren. Doe water in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de eitjes toe, je draait het vuur laag en zet de kookwekker op 6 minuten. En dat is het. Ik heb jarenlang hier een kookgadget voor gehad, die je dan in het water kon leggen. Wanneer hij rood kleurde waren de eieren klaar. Toen hij kapot ging was het tijd om dat eens even onder de knie te krijgen. Inderdaad ik kan verse pasta maken (ook de gevulde), ik maak een quichebodem zonder recept en draai mijn hand niet om voor stoofvlees. Maar een ei koken dat liet ik over aan een kookgadget. Het leven zit voor tegenstrijdigheden!

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 paprika's (verschillende kleuren)
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikken Pomodorini tomaten (van 400 gr )
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 eieren
  • 150 ml zure room
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de paprika’s in dunne lange repen van ongeveer 1 cm dik. Snipper de uien en hak de tenen knoflook fijn en snijd de prei in dunne ringen. 

  2. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak 2-3 minuten op laag vuur totdat de groenten een klein beetje kleur krijgen. 

  3. Voeg de paprikareepjes toe en schep de tomatenpuree door het groentemengsel. Doe de tomaten uit blik en het gerookte paprika poeder er bij en meng alles door elkaar. Voeg 200 ml water toe en breng de paprikastoof zachtjes aan de kook en laat 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes boterzacht stoven.

  4. Kook ondertussen de eieren tot ze half hard tot hard zijn. Wat je eigen voorkeur is. 

  5. Hak de peterselie grof en breng de stoof op smaak met peper en zout. En serveer met de gekookte eitjes en een flinke hand grof gehakte peterselie. Serveer de paprikastoof met een flinke schep zure room.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

1 reactie

  • MarionG
    6 november 2019 om 17:24

    Erg lekker en zou ook een prima basis zijn om bijv. Kikkererwten of linzen toe te voegen. In de ingredientenlijst staat nog 2 el tomatenpuree, maar mis dat in het recept.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen