groenteschotel

Groenteschotel met paprika

Lekkere groenteschotel met gestoofde paprika, prei, tomaten en gekookte eitjes. Heel makkelijk voor een doordeweekse dag, vegetarisch en snel bereid. Je kunt de groentestoof gewoon zo eten zonder bijgerecht, het is een volledige maaltijd. Wil je er nog iets bij eten? Kies dan voor een lekker stuk zuurdesembrood, zilvervliesrijst of gebakken aardappeltjes. Tip: snijd de paprika in dunne reepjes en bak daarna rustig aan. Als je het dan even laat stoven worden de paprikareepjes heerlijk zoet en super zacht.

Eieren koken

Voor iedereen die elke zondag een eieren kookt, dat met 2 vingers in zijn neus doet en altijd een perfect resultaat heeft, die kunnen deze hele alinea overslaan. Voor iedereen die tobt met die eieren, hieronder in het kort het beste resultaat voor net niet harde eieren. Doe water in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de eitjes toe, je draait het vuur laag en zet de kookwekker op 6 minuten. En dat is het.

Groentestoof ingredienten
groenteschotel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 paprika's (verschillende kleuren)
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikken Pomodorini tomaten (van 400 gr )
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 eieren
  • 150 ml zure room
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout
  • olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de paprika’s in dunne lange repen van ongeveer 1 cm dik. Snipper de uien en hak de tenen knoflook fijn en snijd de prei in dunne ringen. 

  2. Verhit de olijfolie in een braadpan. Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak 2-3 minuten op laag vuur totdat de groenten een klein beetje kleur krijgen. 

  3. Voeg de paprikareepjes toe en schep de tomatenpuree door het groentemengsel. Doe de tomaten uit blik en het gerookte paprika poeder er bij en meng alles door elkaar. Voeg 200 ml water toe en breng de groenteschotel zachtjes aan de kook en laat 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes boterzacht stoven.

  4. Kook ondertussen de eieren tot ze half hard tot hard zijn, naar eigen voorkeur.

  5. Hak de peterselie grof en breng de stoof op smaak met peper en zout. En serveer met de gekookte eitjes en een flinke hand grof gehakte peterselie. Serveer de groenteschotel met een lekkere schep zure room.

Verse groenten recept
Groenteschotel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in