Menu
Cake-met-bosvruchten-UPK-19-08-BLOGPOST-179.jpg

Cake met yoghurt en rood fruit

Deze cake met yoghurt en rood fruit heeft een lekkere crumble topping. Dubbel zo lekker dus. Hij is heel makkelijk om te maken, je schuift alles namelijk wel in een keer in de oven. We gebruiken meestal zelfrijzend bakmeel voor onze cakes. Dat is niets meer dan bloem met bakpoeder. Je kan het bakpoeder ook los toevoegen, gebruik dan ongeveer 2 tl op 200 gr bloem. Sommige cakes zijn een beetje droog, maar in dit recept voeg je wat yoghurt toe aan het beslag waardoor het resultaat veel minder droog is. Voor het fruit gebruik ik diepvriesfruit. Zelf vind ik dat heel handig. Je koopt gewoon zo’n zak, gooit hem in de vriezer en dan wanneer je op zondag opeens denkt, goh ik heb zin om iets lekkers te bakken, kun je die zak gebruiken. Het leuke en makkelijke van dit recept is dat je het fruit niet eens hoeft te ontdooien!

Crumble topping

Voor de crumble topping heb ik havermout toegevoegd. Hierdoor krijgt de crumble net wat meer smaak. Wanneer je echt mooie crumble wilt dan kun je het beste eerst een deeg maken (van de crumble ingrediënten), er een platte lap van maken, omwikkelen met plasticfolie en die invriezen en dan vervolgens in de keukenmachine in stukjes hakken. Maar ook ik heb daar meestal geen geduld voor en maak de crumbletopping meestal door ze met de hand tot kruimels te kneden.

8-12 stukjes cake

Ingrediënten voor 8 - 12 stukjes

  • 200 gr roomboter
  • 200 gr suiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 400 gr bosvruchten (diepvries)

Ingrediënten voor de crumble topping

  • 50 gr roomboter
  • 75 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el havermoutvlokken

Materiaal

  • Bakvorm van ca 28x18cm, bekleed met bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).

  2. Klop met een mixer de roomboter, suiker en vanillesuiker romig. Klop er dan 1 voor 1 de eieren door. Voeg de Griekse yoghurt toe en schep dan het bakmeel door het beslag. Schep het beslag in de vorm. 

  3. Schep het bevroren fruit op het cakebeslag. Maak de crumble. Hak de boter in vlokjes, zorg wel dat de boter koud blijft, zet eventueel even terug in de koelkast. Kneed een kruimelig deeg van de botervlokjes, zelfrijzend bakmeel en de havermoutvlokken. Bestrooi de yoghurt cake met de crumble en zet 55 minuten in de oven tot de crumble goudbruin is en de cake gaar.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan