Yoghurtcake met bosvruchten

Cake met yoghurt en bosvruchten

Deze cake met yoghurt en bosvruchten heeft een lekkere crumble topping. Dubbel zo lekker dus. Hij is heel makkelijk om te maken, omdat je namelijk alles in een keer in de oven schuift. We gebruiken meestal zelfrijzend bakmeel voor onze cakes. Dat is niets meer dan bloem met bakpoeder. Je kan het bakpoeder ook los toevoegen, gebruik dan ongeveer 2 tl op 200 gr bloem. Sommige cakes zijn een beetje droog, maar in dit recept voeg je wat yoghurt toe aan het beslag waardoor het resultaat veel minder droog is. Voor het rood fruit kun je diepvriesfruit gebruiken. Dat is echt heel handig. Je koopt gewoon zo’n zak, gooit hem in de vriezer en dan wanneer je op zondag opeens denkt, goh ik heb zin om iets lekkers te bakken, kun je die zak gebruiken. Het leuke en makkelijke van dit recept is dat je het fruit niet eens hoeft te ontdooien!

Crumble topping

Om de crumble net wat meer smaak te geven, kun je havermout toevoegen. Wanneer je echt mooie crumble wilt dan kun je het beste eerst een deeg maken (van de crumble ingrediënten) en er een platte lap van maken. Vervolgens omwikkelen met plasticfolie, invriezen en dan vervolgens in de keukenmachine in stukjes hakken. Maar ook ik heb daar meestal geen geduld voor en maak de crumble-topping meestal door ze met de hand tot kruimels te kneden.

ingrediënten voor cake met bosvruchten
Yoghurtcake met bosvruchten

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 - 12 stukjes

  • 200 gr roomboter
  • 200 gr suiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 400 gr bosvruchten (diepvries)

Ingrediënten voor de crumble topping

  • 50 gr roomboter
  • 75 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el havermoutvlokken

Materiaal

  • Bakvorm van ca 28x18cm, bekleed met bakpapier
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).

  2. Klop met een mixer de roomboter, suiker en vanillesuiker romig. Klop er dan 1 voor 1 de eieren door. Voeg de Griekse yoghurt toe en schep dan het bakmeel door het beslag. Schep het beslag in de vorm. 

  3. Schep het bevroren fruit op het cakebeslag. Maak de crumble. Hak de boter in vlokjes, zorg wel dat de boter koud blijft, zet eventueel even terug in de koelkast. Kneed een kruimelig deeg van de botervlokjes, zelfrijzend bakmeel en de havermoutvlokken. Bestrooi de yoghurt cake met de crumble en zet 55 minuten in de oven tot de crumble goudbruin is en de cake gaar.

eieren voor cake
Yoghurt cake met bosvruchten

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (36 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in