Bruschetta’s met avocado
Vandaag deel ik niet één, niet twee, maar drie leuke dingen met je. Allereerst krijg je het recept van deze heerlijke bruschetta’s met avocado van naanbrood. Een perfect hapje voor bij de borrel of als lunch. In plaats van een stokbroodje of een toastje gebruiken we naanbrood. Dit geeft het hapje een leuke twist. We beleggen het naanbrood met avocado, die snijd je in van die mooie linten, ricotta en brengen het op smaak met dukkah. Dukkah is een Egyptisch kruidenmengsel dat bestaat uit noten, kruiden en specerijen. Dit smaakt supergoed bij de avocado. Deze bruschetta’s van naan zijn absoluut niet moeilijk om te maken. Echt, iedereen kan dit, dus jij ook! Kijk hier voor nog meer lekkere lunch recepten.
Go Avocado!
Kom ik meteen bij het tweede leuke nieuwtje. Wij zijn dit jaar trotse ambassadeur van de avocado. En niet zomaar een avocado, maar de eetrijpe avocado’s van Nature’s Pride. Je herkent ze aan het EAT ME stickertje dat op de avocado is geplakt. De EAT ME avocado’s zijn namelijk ‘ready to eat’ en lekker vol van smaak. Dit komt doordat ze gemiddeld twee weken later geplukt worden dan andere avocado’s. Er wordt daarnaast gelet op het oliegehalte in de avocado. Dit geeft de avocado hun romige smaak. Is dit nog niet in orde? Dan worden ze nog niet geplukt. Na 3 weken komen de avocado’s aan in Nederland en worden ze weer gecontroleerd op kwaliteit. Vervolgens worden de avocado’s in 5 dagen gerijpt in speciale klimaatkamers, hier wordt het het klimaat van het land van herkomst nagebootst.Alleen perfect eetrijpe avocado’s krijgen het EAT ME stickertje en vinden de weg naar jouw keuken/gerecht.
Niets is zo vervelend als je avocado’s koopt en ze blijken of rot te zijn of nog keihard. En dit gebeurt vaker dan je zou willen. Als je dit wilt voorkomen, dan kun je dus het beste de EAT ME avocado’s kopen. De avocado’s zijn verkrijgbaar bij Coop, Plus, DEEN, Marqt, Spar, Vomar, Hoogvliet, Dirk, Deka Markt, Sligro, Makro, Jan Linders, Picnic en groente- en fruitspeciaalzaken. Ze zijn perfect rijp en dus ideaal om meteen te gebruiken. De komende weken zullen wij je inspireren met lekkere recepten voor bij de borrel, lunch en het diner.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten
- 2 naanbroden
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- olijfolie
- 250 gr ricotta
- rasp halve citroen
- peper en zout
- 1 avocado (EAT ME)
voor de dukkah
- 80 gr hazelnoten
- 1 el sesamzaad
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl komijn
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl karwijzaad
- zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng de olijfolie met het teentje knoflook. Snijd het naanbrood in repen en smeer ze in met de knoflookolie. Bak de naanbroden 5-10 minuten af in de oven op 180 graden Celsius (hetelucht).
Maak in de tussentijd de dukkah. Rooster de hazelnoten met het sesamzaad, het korianderzaad, de komijn, het venkelzaad en het karwijzaad kort in een droge koekenpan. Stamp het samen met wat zout in een vijzel. Het is lekker als je nog wat grove stukjes behoudt dus stamp het niet te fijn.
Meng de ricotta met de citroenrasp en wat peper en zout. Klop dit met een mixer op tot een luchtig mengsel.
Smeer de naan bruschetta’s in met het ricottamengsel. Snijd de avocado in linten met een dunschiller. Leg de avocado linten op de bruschetta’s.
Verdeel tot slot de dukkah over de bruschetta’s met avocado. Serveer meteen.
Dit bericht is in samenwerking met Nature’s Pride, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in